Paaiškėjus, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ pareikšti įtarimai dėl Kuršių marių teršimo nuotekomis, kai kurie prekybos centrai sustabdė šios gamyklos tualetinio popieriaus pirkimą, o pirkėjai ragino vieni kitus nebepirkti šios gamyklos produkcijos.

DELFI laidoje viešėjęs aktorius E. Kvoščiauskas tvirtino, kad jam jau nebereikia jungtis prie naujos iniciatyvos, nes jau seniai nebeperka šio tualetinio popieriaus. „Aš tiesiog piktybiškai jau daugelį metų neperku būtent šitos firmos tualetinio popieriaus, todėl, kad mane pyktis ima: kodėl atvežta prekė, importuotas popierius iš Lenkijos, yra pigesnis už Lietuvoje gaminamą tualetinį popierių? – tvirtino E. Kvoščiauskas ir pridūrė, kad sutinka, kai, pavyzdžiui, skiriasi Lietuvoje ir Lenkijoje užaugintos vištienos kainos, tačiau ne tualetinio popieriaus. – Nei mano sėdimoji, nei tavo, nei daugelio žmonių sėdimoji neturi didžiulių priekaištų, ar tu ją paglostai su lietuviška gamyba, ar atvežtine.“

E. Kvoščiauskas teigia, kad jo neįtikino net ant pakuotės dedamas ekologiškos prekės ženkliukas. „Vat ir atėjo ta ekologija, visa ne ekologija buvo leista į marias“, – tvirtino laidos svečias.

„Džiaugiuosi, kad dabar kai kurie prekybos centrai boikotuoja. Labai džiaugiuosi, kad seniai šito dalyko nebeperku. O tai, kas įvyko – nėra žodžių. Gaila. Absurdas. Gėda, – tvirtino aktorius. – Jeigu tai tiesa. Bet mačiau direktoriaus pasisakymą. Absurdiška.“

Eimutis Kvoščiauskas, Kristina Pocytė

E. Kvoščiauskas įvardijo spaudos konferenciją, kurią surengęs „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis net kelis kartus atsiprašė nors tvirtino, kad nieko apie tai nežinojo ir tai galimai esą buvo tik vienkartinė klaida.

„Aišku, ne kiekvienas žmogus turi turėti oratorinių gebėjimų, bet jis tokios gigantiškos firmos vadovas. Suprantu, jei būtų kokia mažytė firmelė, kuri bando verslą Lietuvoje, bando prasimušti ir daro tokias machinacijas, o čia tokia gigantiška firma daro tokius baisius dalykus ir negali pakalbėti spaudos konferencijoje, pasakyti: tokia ir tokia situacija, atsiprašau, gaila, suklydome, tiriame, – piktinosi E. Kvoščiauskas, o priminus, kad vadovas iš tikrųjų atsiprašė net kelis kartus, pridūrė. – Jis skaitė iš lapo, kas parašyta jo patarėjų.“

DELFI laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos savaitės naujienos. Šią savaitę svečio kėdėje sėdėjęs aktorius Eimutis Kvoščiauskas aptarė ne tik „Grigeo“, bet ir Karolinos Meschino skyrybas, Seime dirbti pradėjusią Rūtą Janutienę, Dakare pirmaujančius lietuvius, vaikelio susilaukusią Rūtą Lukoševičiūtę-Daudienę, į gatves grįžtančias žaliąsias rodykles, stumbrą su šernu supainiojusį politiką-medžiotoją ir dar daugiau.

DELFI primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis. Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių. Taip pat buvo sustabdyta prekyba įmonės akcijomis.