Buvo pradėta kampanija pakeisti įrašą Marilyn Monroe mirties liudijime iš „tikriausiai savižudybė“ į „žmogžudystė“, kai tyrėja aptiko paslaptingą užrakintą dėžutę su dokumentais, kurios nebus galima atidaryti dar beveik du dešimtmečius.

Dokumentai priklausė M. Monroe psichiatrui dr. Ralphui Greensonui, kuris rado jos kūną. Kai kurie žmonės įtaria, kad jis suleido žvaigždei per didelę barbitūratų dozę, informuoja dailymail.co.uk.

Privati detektyvė Becky Aldrige Kalifornijos universiteto Los Andžele bibliotekoje rado dėžutę Nr. 29, kurios negalima atidaryti iki 2039 m. Tiesa, sprendžiant iš turinio aprašo, joje yra keletas su M. Monroe susijusių dokumentų.

B. Aldrige pateiktoje peticijoje prašoma M. Monroe mirties liudijime išbraukti įrašą „tikriausiai savižudybė“ ir jos mirtį iš naujo tirti kaip žmogžudystę.

„Visada maniau, jog M. Monroe buvo nužudyta, – rašo B. Aldrige. – Atidžiai panagrinėjus visus jos pasakojimus, knygas, liudijimus ir įrodymus, neliks priežasties, kodėl žvaigždės mirties liudijime esančio įrašo „tikriausiai savižudybė“ nebūtų galima pakeisti į „žmogžudystė“.

Privati detektyvė nori, kad generalinis prokuroras pasikalbėtų su dviem žmonėmis, kurie, jos teigimu, tebėra gyvi. Jie niekada nebuvo paprašyti duoti parodymus, tačiau „buvo šalia, kai M. Monroe atsisveikino su šiuo pasauliu“.

Tie žmonės – Los Andželo policijos departamento seržantas Marvinas D. Iannone, kuris vėliau buvo paaukštintas iki Beverli Hilso policijos departamento viršininko pareigų, ir M. Monroe draugė Patricia Newcomb.

B. Aldrige sakė, jog P. Newcomb išvyko iš šalies po M. Monroe laidotuvių 1962 m. ir šešis mėnesius keliavo po Europą.

Tyrėjos teigimu, M. D. Iannone legendinės aktorės mirties dieną iš jos namų Helena Drive, Brentvude, išprašė kitus pareigūnus. Moteris tvirtina, kad „lieka mažai laiko“, nes M. D. Iannone yra 83-ejų metų amžiaus, o P. Newcomb – 88-erių.

M. Monroe mirtis seniai apipinta įvairiomis sąmokslo teorijomis. Oficialioje ataskaitoje nurodyta, kad žvaigždę rado dr. R. Greensonas, kuris įsilaužė į jos miegamąjį po to, kai anksti ryte jam paskambino aktorės namų tvarkytoja.

Garsenybė mirė nuo ūminio apsinuodijimo barbitūratais, pardozavusi chlorohidrato ir pentabarbitalio. Atsižvelgęs į gerai dokumentuotus depresijos ir ankstesnių perdozavimų atvejus, koroneris nusprendė, kad ji „tikriausiai nusižudė“.

Vis dėlto tyrėjai, tokie kaip B. Aldrige, mano, kad dėl tariamų M. Monroe romantinių santykių su broliais Kennedy (tuometiniu prezidentu Johnu F. Kennedy ir jo broliu Bobby) dr. R. Greensonui galėjo būti nurodyta sušvirkšti jai per didelę dozę.

B. Aldrige prisipažino „The Sun“, jog buvo priblokšta radusi 1979 m. mirusiam dr. R. Greensonui priklausiusią dėžutę su įslaptintais dokumentais.

„Praleidau valandų valandas peržiūrinėdama tai, ką man leido bibliotekos darbuotojai. Negalėjau nieko kopijuoti ar fotografuoti, todėl tik užsirašinėjau“, – bulvariniam laikraščiui pasakojo ji.

„Išsiaiškinau, kad jis buvo didžiulis M. Monroe gerbėjas, nes turėjo kiekvieną knygą, žurnalą ir laikraštį, kuriuose buvo rašoma apie ją. Taip pat radau daktarui parašytų laiškų. Žmonės norėjo, kad jis nusižudytų, kaltino R. Greensoną dėl aktorės mirties.

Net pagalvojau: „Kodėl tu išsaugojai šiuos laiškus?“ Yra ir M. Monroe skirtų laiškų bei atsakymų į juos. Iš kur daktaras visa tai gavo? Dar aptikau keletą slaptų medicininių bylų ir dokumentą, kurio turinys neaiškus.“

B. Aldrige nurodė, kad ankstesnių bandymų nusižudyti atvejais M. Monroe palikdavo atsisveikinimo raštelį, tačiau jos mirties išvakarėse jokio raštelio nebuvo. Privati detektyvė atkreipė dėmesį ir į mėlynes ant M. Monroe klubų. Tai dažna injekcijų vieta, tačiau mėlynės gali būti ir smurto požymis.

Taip pat moteris prisiminė garsiosios aktorės namų tvarkytojos Eunice Murray nuogąstavimus dėl M. Monroe miegamajame degančios šviesos. Įdomu tai, kad namų tvarkytoja pirmiausia paskambino dr. R. Greensonui, o ne atitinkamoms tarnyboms. Be to, E. Murray turėjo visraktį, todėl daktarui nebuvo jokio reikalo laužtis į žvaigždės miegamąjį.

B. Aldrige sakė, kad P. Newcomb užsiminė apie M. Monroe rašytą dienoraštį, kuris, regis, dingo. Tyrėja mano, jog aktorė buvo nužudyta, nes pagrasino paviešinti savo romaną su broliais Kennedy.

„Per daugiau nei 53-ejus metus nepasikeitė tik su tragedija susiję žmonės, įvykių laikas ir tikroji mirties priežastis, – rašė B. Aldrige. – M. Monroe nusipelnė, kad ši situacija pasikeistų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)