Pašnekovė mielai sutiko pasidalinti savo patirtimi ir pateikia dažniausiai daromų plaukų priežiūros klaidų penketuką, rašoma pranešime spaudai.

Netaisyklingas galvos plovimas. „Kartais moterys pamiršta, kam yra skirtas šampūnas, ir kokia jo pagrindinė funkcija. Šampūnas yra valiklis, jis skirtas išplauti riebalų perteklių iš galvos odos, tad didžiulė klaida, kuomet šampūnu plaunama per visą plauko ilgį. Taip plaukas yra išsausinamas ir sukeliama galimybė sausėti, skilti plaukų galiukams“, – sako M. Poškienė.

Netaisyklingas šukavimas. „Susivėlę plaukai yra dažna problema, dar labiau išryškėjanti, kuomet moterys plaukus šukuoti pradeda nuo šaknies galiukų link. Plaukus reikėtų šukuoti nuo galiukų ir kilti į viršų. Taip pat, siekiant tobulų plaukų, nerekomenduojama juos šukuoti šlapius, nebent tuo metu yra užtepta priemonė – kondicionierius, kaukė, purškikliai, puoselėjimo priemonės. Jos didina praslydimą ir neleidžia pažeisti apsauginio plaukų pluošto“, – teigia ekspertė.

Trintis. „Ji gali būti įvairaus pobūdžio: atsirandanti miegant, šluostant plaukus po trinkimo, sėdimo darbo metu prispaudžiant ilgus plaukus prie kėdės atlošo ir t.t. Visa tai labai nepatinka plaukams ir juos silpnina, ypač, jeigu plaukas praradęs drėgmę, elastingumą, neturi atsparumo. Reikėtų vengti bet kokios trinties: plovimo metu geriau nuspausti rankšluosčiu, miego metu plaukus susipinti į kasą, darbe – perkelti dalį plaukų į priekinę pusę ir t.t.“, – pataria „SPV Sveikų Plaukų Vizija“ įkūrėja.

Netinkama kasdienė priežiūra ir blogai parinkti produktai. „Kasdieninė netinkama priežiūra, dažymas, karštų įrankių naudojimas pažeidžia plaukus, ir, neturint tinkamos plaukų priežiūros rutinos, plaukas silpnėja toliau. Be abejo, po kiekvieno plovimo būtina naudoti jums tinkantį kondicionierių, siekiant padidinti plauko elastingumą, papildyti plauko poreikius.

Universalaus dažnumo plaukų trinkimui nėra, tai yra labai individualu. Kitaip tariant, nėra nustatyto gero ar blogo trinkimo kartų per savaitę, svarbiausia – užtikrinti tinkamą priežiūrą ir kruopščiai pasirinkti jai skirtus produktus. Didelė klaida yra ta, kad dažniausiai žmonės renkasi šampūną pagal plauko, o ne pagal odos tipą. Kartais patiems tai nustatyti nėra paprasta, tad sukūrėme individualų elektroninį plaukų priežiūros specialistą, kuris testo pagalba leidžia parinkti produktų tipą pagal esamus poreikius“, – sako plaukų priežiūros ekspertė.

Neigiamas aplinkos poveikis. „Mus veikia ne tik endogeniniai veiksniai, kuriuos kartais sunku kontroliuoti, bet ir labai daug egzogeninių. Laisvieji radikalai, aplinkos tarša, UV spinduliuotė, chloras, kietas vanduo, druskos, oro kondicionieriai, per agresyvios valymo priemonės, per dažnas plaukų šviesinimas ilgainiui gali sukelti negrįžtamus procesus. Nuo to apsaugoti gali procedūros salone, taip pat tokios papildomos priemonės kaip kremai, purškikliai, kurie formuoja apsauginį papildomą sluoksnį.

Atostogų metu, kuomet plaukus veikia druskos ir UV spinduliai, būtinos vandeniui atsparios apsaugos priemonės“, – įspėja M. Poškienė ir kviečia Lietuvos moteris pasirūpinti sveika plaukų išvaizda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)