Šeimininkai kur kas taikliau pataikė tritaškius bei dvitaškius, o ypač skaudžiai antrame kėlinyje baudė Rudy Fernandezas.

Veteranas kėlė „Real“ sirgalių susižavėjimą ir varė „Žalgirio“ sirgalius į neviltį: 34-erių snaiperis per antrą ketvirtį pataikė net 5 tritaškius iš šešių, o rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 17 taškų (1/1 dvit., 5/8 trit.).

Bet antrame ketvirtyje karštas buvo ne tik Rudy: nuo suolo kilęs Lukas Lekavičius iš žaidimo pataikė visus 7 metimus iš žaidimo (5/5 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.) bei vien iki pertraukos pelnė 18 taškų.

Po ilgosios pertraukos L. Lekavičius skirtumą mažino iki 4 taškų (47:43), tačiau „Real“ atsakė 7 taškais paeiliui bei nutolo 54:43. Į kiekvieną žalgiriečių bandymą priartėti „Real“ turėjo savo atsaką, prieš lemiamą ketvirtį šeimininkai pirmavo 68:59.

Po Pauliaus Jankūno tritaškio svečių deficitas sumažėjo iki 6 taškų (75:69). Svečiai turėjo ne vieną galimybę dar labiau priartėti prie „Real“, tačiau likus 4 min. Trey Thompkinso tritaškis ir baudos metimai skirtumą didino iki 11 taškų (69:80).

Svečiams rimčiau rezultatą sušvelninti pavyko tik paskutinėmis susitikimo sekundėmis, per kurias niekas neabejojo 13-a paeiliui „Real“ pergale. Po rungtynių „Žalgirio“ strategas saviškių akyse pasigedo tikėjimo pergale Madride, be to, negailėjo gerų žodžių antras paeiliui solidžias rungtynes sužaidusiam Lukui Lekavičiui, kuris pelnė 21 tašką (5/8 dvit., 3/4 trit., 2/2 baudos) bei surinko 20 naudingumo balų.

„Žaidžiant gana neblogą krepšinį pasigedau tikėjimo, kad čia mes tikrai galime laimėti. Šiandien fizinio kontakto lygis nebuvo toks, koks jis buvo Kaune.

Jei mes žaisdami tokį krepšinį, kai tiek daug atakų, toks greitis, padarome tik 17 pražangų, tai yra per mažai. Tai yra tas skaičius, kurį gali padaryti per kėlinį prieš „bonusą“.

Mes kai kuriose situacijose atrodėme taip, lyg būtume atvykę pažiūrėti, kas čia bus.
Šarūnas Jasikevičius

Per daug lengvai leidome jiems žaisti, Rudy turėjo nuostabų antrą kėlinį, reikėjo stabdyti kiečiau.

Daug žinojome, kur Madridas rizikuos, mes žinojome, kur juos atakuoti. Visada panašiai vyksta rungtynės su Madridu. Smagu, kad kai kurie įžaidėjai ir metikai varžovus nubaudė, tai leido laikytis rungtynėse, tačiau 17 klaidų man labai krenta į akis“, – po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

– Kalbant apie R. Fernandezą, ar įmanoma eliminuoti tokius jo metimus?, – žurnalistų buvo paklaustas „Žalgirio“ strategas.

– Nežinau, tu ateini ir išsibauduoji. Jis išsimeta pirmą, antrą tritaškį, vėliau tu neleidi mesti trečio, ketvirto, penkto metimo. Jei Kaune pavyko apsiginti nuo „Real“ tritaškių, čia to nepadarėme.

– Ar pats L. Lekavičius, be tų taiklių metimų, kuriuos gerai realizuoja, keičiasi lyginant su jo žaidimu sezono pradžioje?

– Taip, labai. Nenorėčiau, kad Lukas sustotų. Iš jo jaučiasi kur kas didesnė ramybė. Prisimenant Panevėžio LKL mačą su „Lietkabeliu“, Lukas pabaigoje buvo pasiruošęs imtis iniciatyvos, rodė lyderystę.

Bet dar reikia, reikia... Malonu dėl tokios jo atkarpos, svarbu, kad nesustotų.

Jis juk vienas iš tų naujokų, kuris žino ir Eurolygą, ir sistemą. Tokie žmonės mums labai svarbūs, nes tokių naujokų mes negalime nusipirkti.

– Šį vakarą komandą į priekį vedė gynėjai, pasigedote solidesnio priekinės linijos žaidėjų indėlio ar tiesiog prieš „Real“ aukštaūgius kažką daugiau nuveikti buvo sunku?

– Turite analizuoti, žiūrėti, ką varžovai duoda. Kiekviena užtvara buvo einama per apačią. Klausimas tik ar mūsų gynėjai pataikys, ar ne. Taip visada buvo su Madridu.

Kažkiek supratome jų žaidimo planą, bet pasikartosiu, 17 pražangų yra per mažai. Reikia varžovų lyderius išimti, neleisti žaisti. Jei taip galima sakyti, Europos žvaigždėms duodi laisvai žaisti, judėti, kito rezultato tikėtis sunku.

Turime pripažinti, jie turi daugiau talento, negalime leisti jiems žaisti savo žaidimo. Turėjome būti pasiruošę išsibauduoti.

Mes kai kuriose situacijose atrodėme taip, lyg būtume atvykę pažiūrėti, kas čia bus. Negali to būti, turėjome kovoti dėl pergalės.

– Ketvirtame kėlinyje ekipas skyrė 6 taškai (75:69), buvo šansas dar labiau sumažinti rezultatą, bet sekė varžovų spurtas. Tai lemiama rungtynių atkarpa?

– Jei pamenate, tuo momentu galėjome tritaškiu sumažinti persvarą, kurį metė laisvas KC Riversas. Neįkrito, paskui gynybos klaidos, kažkur užsigalvojome, ir taip jau gavosi.

– Kiek komanda kentėjo dėl Jocko Landale'o gynybos?

– Nemanau, kad jau labai daug nudegė. Sakysime, nubaudė Jordanas Mickey, kažkiek yra tų taškų, kažkiek kenčiame, bet kitoje pusėje jis suteikia labai daug erdvės Thomui Walkupui, Riversui ir Lekavičiui.

Jis kartais nesupranta dar, kada reikia padaryti tą baudą. Jei Walteras Tavaresas gauna po krepšiu kamuolį, tikrai žinai, kad jis tikrai įkals vinį. Tai ne dėjimai, tai konkreti vinis.

Bet juk galima baudą padaryti. Ir jis kažkada tą baudą padarys, bet jam dabar tik 24-eri metai.

– Pastebite didesnę ramybę K.C. Riverso žaidime, lyginant su jo startu „Žalgiryje“?

– Manau, kad taip. Kai atvažiuoji į naują komandą, kažkiek nori pasirodyti, pataikyti esant galimybei, tai žmogiška.

Gal kažkur LKL tikrai taikliai metė, bet visi nori gerai žaisti Eurolygoje. Jis pataikė Eurolygoje, man rodos, dabar yra ramesnis. Žaidimas jam sulėtėja, nes supranta, kas iš jo norima, kur jis gali nubausti.

Tačiau manau, kad jis gali dar geriau žaisti ir dar labiau gerinti kondiciją. Jam išties mažai priekaištų, Riversas stengiasi, dirba, tikrai padeda ir su juo bei Milu aikštė tikrai tampa didesnė, jie ją išplečia.

– Ar trūko svaresnio Edgaro Ulanovo indėlio?

– Turime suprasti, kad metimai iš jo pusės buvo geri, bet neįkrito. Mes vėl turime sugrįžti į tą pačią idėją, kokio stiliaus jis žaidėjas. Jeigu šalia būtų kažkas kitas, ko mes dabar negalime verkti, būtų dėmesio kitur, ir Ulanovas daugiau gautų pasireikšti.

Visgi komanda yra kažkokia dėlionė ir visi buvo paimti su idėja. Jeigu kažkurios idėjos nepasiteisino arba jų nėra dėl to, ko mes negalime kontroliuoti, faktas, tokiu atveju kiti turi pasitempti. Bet ne taip lengva.

– Trey Thomkinsas po krepšiu neturėjo erdvės, buvo uždarytas, bet jis, kaip ir visa „Real“ ekipa, prie tritaškio linijos turėjo daugiau laisvės. Kas šioje vietoje neveikė?

– Čia ne toks buvo žaidimo planas. Jis mačą pradėjo su pirmu tritaškiu. Mūsų pagrindinis planas – atkirsti du pagrindinius įžaidėjus, kurie yra gerai organizuojantys žaidimą. Kažkur rizikavome juos, bet nuo jų kentėjome, be to, pataikė Thompkinsas su R. Fernandezu.

Tokiu atveju tu iškart supranti, kad tas žaidimo planas kažkur neveikia. Turime sugrįžti prie to, kad varžovas aukščiausio lygio, jis neleidžia vykdyti tavo sumanymų.

Prisiminkime, R. Fernandezas per antrą ketvirtį pelnė 17 taškų, jis buvo didžiulis X-faktorius, reikia pripažinti, dauguma metimų buvo nelengvi.

– Zachas LeDay strigo puolime, ar nebuvo minčių išbandyti Martino Gebeno?

– Buvo minčių. Bet pradėjome taip, ir paskui gerai gavosi gynyba, kai su visais keitėmės. Vėliau nesinorėjo M. Gebeno mesti į ugnį, nes nebuvau jo išbandęs iki trečio kėlinio vidurio, nesinorėjo. Zachas daug prametė laisvų, logiškų metimų, vėliau netrūko ir jo gynybinių klaidų.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. Kauno „Žalgiris“ dvejas rungtynes žais svečiuose: sausio 15 dieną – su Belgrado „Crvena Zvezda“, sausio 17 dieną – su Atėnų „Panathinaikos“. „Real“ krepšininkų laukia tai pat dvi dvikovos išvykoje – su Maskvos CSKA ir su Maskvos srities „Chimki“.

Eurolygos rikiuotė po ketvirtadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real153152
2.Anadolu Efes143148
3.Barcelona134122
4.Maccabi126136
5.CSKA116117
6.AX Armani108-15
7.Panathinaikos10829
8.Crvena Zvezda89-7
9.Chimki89-15
10.Valencia89-18
11.ASVEL89-98
12.Fenerbahče711-35
13.Baskonia711-104
14.Olympiakos611-44
15.Bayern611-144
16.Žalgiris513-7
17.ALBA513-82
18.Zenit413-135

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)