Sausio 9 d., apie 20 val. 34 min., Radviliškyje, Gedimino – Šiaulių g. sankryžoje susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis.

Po susidūrimo vilkikas su puspriekabe - vežęs jūrinį konteinerį, apsivertė ant stogo. Viduje konteinerio, didmaišiuose, yra trąšos.

Pagal krovinio kodą, pasak PGT darbuotojų, krovinys yra pavojingas: trąšos sąlytyje su metalu gali užsidegti, išskirti dujas pavojingas sveikatai (sukelia vėžinius susirgimus).

Per eismo įvykį nukentėję abiejų automobilių vairuotojai, kurie išvežti į ligoninę.

Saugumo sumetimais aptverta teritorija apie 50 metrų atstumu. Įvykio vietoje dirbo 5 policijos ekipažai (du atvykę iš Šiaulių) ir gaisrininkai.

Įvykio vietoje buvo laukiama atvykstančio Ekstremalių situacijų komisijos pirmininko - Radviliškio mero Antano Čepononio.

Papildyta 23.50 val.

Patikslinus informaciją, nustatyta, kad jūrų konteineryje buvo vežamos paprastos trąšos apie 24 tonas, jos supakuotos sandariai ir neišbyrėjusios. Žmonių sveikatai pavojaus nėra.

Vilkiko savininkas ieško krano, galinčio pakelti vilkiką.

Papildyta. Penktadienį Šiaulių apskrities policija pranešė, kad avariją sukėlė Ukrainos pilietis.

Sausio 9 d. 20.34 val. Radviliškyje, Šiaulių-Gedimino-Vytauto Langsbergio-Žemkalnio gatvių sankryžoje, Ukrainos pilietis, gimęs 1991 m.), vairuodamas automobilį „Dacia Logan“, degant žaliam šviesoforo signalui, sukdamas į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai priešpriešiais važiavusio vilkiko MAN su puspriekabe ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu vilkikas su puspriekabe ir kroviniu apvirto. Nukentėjo lengvojo automobilio vairuotojas, kuris dėl peties išnirimo gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės traumatologijos skyriuje, ir vilkiko vairuotojas (gim. 1959 m.), kuris dėl raktikaulio lūžio irgi gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės traumatologijos skyriuje. Apvirtęs krovininis automobilis su puspriekabe šalikelėje yra saugomas, kol atvyks didelės galios pakėlimo technika.