Miesto vadovas neigia kritiką, esą „Grigeo“ neliečiamaisiais tapo dėl dosnių paramų, sako, kad dabar svarbiausia – tolesni įmonės ir miesto veiksmai.

„Šiandien bet kokia tarša yra sustabdyta, visi „Grigeo“ vandenys patenka į „Klaipėdos vandenų“ valymo įrenginius, ir sunkiai įsivaizduoju, kaip šis procesas grįžtų į „Grigeo“ valymo įrenginius, kol nebus atsakyta į visus klausimus“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Meras atmeta kaltinimus, kad jis pro pirštus žiūrėjęs į įmonės veiklą, nes ši įmonė dosniai rėmė jo sutuoktinės organizuojamus džiazo festivalius.

„Informacija yra šokiruojanti, sukrečianti, neabejoju, kad prokuratūros tyrimas tęsis ir bus įvardyti ne tik kaltininkai, bet ir neveikliosios organizacijos bei pareigūnai, ir čia atsakomybė turi būti. Priminsiu, kad aš pats kreipiausi į prokuratūrą, buvau vienas iš tyrimo iniciatorių. Visuomeninių vertinimų labai daug, visuomenė pasipiktinusi, ir aš esu šiose gretose. Tikrai renginių rėmėjų yra daug, „Grigeo“ buvo vienas jų, bet į tokio gylio džiazavimą aš tikrai nesileisčiau, čia jau pranoksta džiazo ribas ir fantazijas“, – sako meras.

Bene aktualiausias nūdienų klausimas, kokiais vamzdynais apie 12 ar kiek daugiau kilometrų keliavo užterštas vanduo, taip pat buvo aptartas, tačiau kol kas tiksliai nežinoma, kur jis sumontuotas.

„Dėl vamzdžio, apie kurį vis kalbama, alternatyvaus, partizaninio, pogrindinio, buvo aiškiai išsakyta ir mano asmeninė, ir miesto pozicija, kad prokuratūra turėtų užsakyti geodezinius tyrimus, kurie aiškiai parodytų, kur ir kokie tinklai yra. Manau, tokioje situacijoje būtų labai korektiška iš „Grigeo“ pozicijos finansuoti tuos dalykus, tas valstybei neturi kainuoti“, – pasidalijo pokalbio už uždarų durų detalėmis meras.