„Tikrai tai nėra, matyt, vienintelė įmonė, nes tokių problemų mes turime ne tik Klaipėdoje. Tame pačiame Vilniuje – ir kvapai, ir Neris atrodo po valymo įrenginių labai dažnai kvepianti. Bet ir pačiam teko skambinti, ir bendruomenei kreiptis – viskas tvarkoj, taip turi būti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Manau, kad kiekviename iš miestų mes rastume analogiškas situacijas“, – pridūrė jis.

S. Skvernelio teigimu, sunku patikėti, jog taip ilgai vykdytos taršos atsakingos institucijos galėjo nepastebėti.

„Jeigu tikėti tais duomenimis, aišku, jie yra pirminiai, be abejo, bus patvirtinti arba paneigti, kad nuo 2012 metų visa tai vyksta, tai turbūt kalbėti apie tai, kad negalėjo rasti, būtų labai sudėtinga. Matyt, nenorėjo rasti“, – svarstė jis.

Pasak premjero, čia yra ir priežiūros problemų, nes turėtų būti kontroliuojama ne tik išvalomų nuotekų kokybė, bet ir skaičiuojama, kiek nuotekų įmonėje pagal jos gamybos apimtis turėtų būti.

Pasak premjero, prie problemų Klaipėdoje sprendimo svariai prisidėjo aktyvūs klaipėdiečiai.

„Bendruomenė visą laiką tuos klausimus kėlė, bet kartais – aš ir vakar pasakiau po posėdžio, kad jų versijos kai kurios atrodė sunkiai tikėtinos, kad taip galima XXI amžiuje, socialiai atsakingam verslui, kuris irgi reklamuojasi, remia politines partijas, ir panašiai, atskirus asmenis, taip elgtis“, – kalbėjo jis.

Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.