1. Nežiūrėti „veidaknygės“

Tai – pirmas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Visokios pagyrūniškos laimikių nuotraukos ir rašiniai apie neva žūklės įspūdžius, tik dar labiau jus bandys išvesti iš dvasinės meškeriojimo pusiausvyros. „Prisigėrę“ svetimų emocijų, garantuoju, nuvažiuosite ir atsidursite, kaip sakoma, „Ne laiku ir ne vietoje“. O tai dar labiau pagilins jūsų, kaip prasto meškeriotojo, nepilnavertiškumo jausmą.

2. Informacija

Patikima informacija yra labai svarbu. Galvojate, kad save šlakių žūklės asais laikantys meškeriotojai viską pagauna „ant durniaus“? Tikrai ne, tai būna jų metai iš metų rinktos informacijos rezultatas, o dar dažniau – pastovus buvimas „ant pulso“ – t.y., prieš važiuojant į žūklę, informacijos apie šlakių lankymosi vietas ir laimikius rinkimas. Bėda ta, kad patikima informacija dažniausiai sklinda tik labai siaurame ir uždarame meškeriotojų rate. Todėl dažnu atveju tenka pasikliauti savo asmeninėmis žiniomis.

3. Upės

Nederėtų rinktis, ypač turint mažai šio tipo žvejybinės patirties, labai didelių upių. Vidutinio dydžio ir mažesnėse upėse bus daug lengviau „orientuotis“ ir surasti išsvajotąjį šlakį. Be to, mažesnėse upėse galima išvengti vadinamų „kolchozų“.

4. „Stebuklingos“ vietos

Reikia suprasti, kad šlakis – lygiai tokia pati šaltakraujė žvynuota žuvis, kaip ir upėtakis ar lydeka. Visoms joms po neršto reikia kažkur prisiglausti ir atgauti jėgas. Todėl akmenys, į vandenį nuvirtę medžiai, krante esančios išgraužos, duobių prieigos – tai puikios buveinės šlakiui. Suradę potencialią šlakio slėptuvę, turėkite kantrybės ir kruopščiai apmėtykite kiekvieną vandens „centimetrą“.

5. Masalai? Mažiau apie juos galvokite

Galite rinktis vartikles, voblerius, sukriukes, museles – viską, ko tik jūsų širdis geidžia. Atsiminkite, nėra stebuklingų masalų – yra tik reikiamas jų pateikimas. Todėl labiau koncentruokitės į masalo vedimą vandenyje, potencialios žūklės vietos „apgaudymą“, nei į kažkokius spalvinius masalų niuansus. Žinoma, savo krepšyje turėkite ryškesnių ir blankesnių masalų, tačiau neikite iš proto dėl tokios ar tokios masalo „nugarėlės“ ar „užpakaliuko“ spalvos.