„Europinė praktika rodo, kad net 30 proc. visų mūsų išmetamų daiktų dar gali būti naudingi. Į daiktų dalijimosi stoteles „Dėk'ui“ dar tinkamus naudoti daiktus kviečiame nemokamai vežti tiek fizinius asmenis, tiek įmones. O visiems gyventojams, norintiems tuos daiktus pasiimti, tai taip pat nieko nekainuos“, – sako „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius.

Apie tai, kad „Dėk'ui“ stotelėse darbas vyksta nuolatos ir kokius daiktus čia galima atvežti pasakoja stotelėse savanoriaujanti Marija.

„Atnešti daiktus galima kiekvieną stotelių darbo dieną. Žmonės atneša visko: daug vaikiškų daiktų, įvairių baldų, indų, buitinės technikos. Į stoteles galima pristatyti net ir tvarkingus, švarius, tinkamus nešioti rūbus ar avalynę“, – teigia savanorė.

Verslininkas, IT specialistas Marius Pareščius džiaugiasi „VAATC“ sprendimu įrengti tokias daiktų dalijimosi stotelės ir tikina, kad tai po truputį keičia gyventojų vartojimo įpročius.

„Tai – labai puiki iniciatyva. Mes esame įpratę kaupti, tad dažnai nutinka taip, kad namuose, biure ar sodyboje tiesiog nebelieka vietos. Tada iškyla klausimas – kur viską padėti? „Dėk'ui“ stotelės yra puiki alternatyva gerų daiktų išmetimui. Tiek mūsų įmonė, tiek draugai ne tik dalijasi daiktais, bet ir nuvyksta pažiūrėti, ką galima iš stotelių pasiimti“, – pasakoja M. Pareščius.

Sužinoti „Dėk'ui“ stotelių adresus, darbo laiką, atvežti, apžiūrėti ir užsirezervuoti esamus daiktus galite adresu www.stoteledekui.lt.

Užsakymo nr.: PT_83215359