„Pirminiais duomenimis, orlaivis sudužo dėl techninių priežasčių, sugedus varikliui. Šiuo metu teroristinio akto versija atmetama. Ukrainos tarptautinių oro linijų duomenimis, į šį skrydį bilietus įsigijo 168 žmonės. Dabar aiškinamasi, ko iš keleivių nebuvo lėktuve, taip pat – kiek tarp keleivių buvo Ukrainos piliečių“, – rašoma Ukrainos atstovybės Irane interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Lėktuve taip pat buvo devyni įgulos nariai. Visi jie – Ukrainos piliečiai. Deja, visi keleiviai ir įgulos nariai žuvo“, – nurodė ambasada.

Tuo metu dauguma lėktuvo keleiviai buvo užsieniečiai.

„Lėktuve buvo du Ukrainos keleiviai ir devyni ukrainiečiai įgulos nariai“, – pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

Iraniečių žiniasklaida, remdamasi vietos pareigūnais, kiek anksčiau nurodė, kad dauguma žuvusiųjų buvo Irano piliečiai.

Ukrainos tarptautinių oro linijų orlaivis „Boeing-737“, skridęs reisu PS752 iš Teherano į Kijevą, sudužo apie 6 val. Irano (apie 4 val. 30 min. Lietuvos) laiku vos pakilęs iš Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautinio oro uosto Teherane.

Ambasada pranešė, kad aktyviai „aiškinasi katastrofos aplinkybes ir užsiima su tuo susijusiais formalumais“.

Ukrainos ambasadorius Serhijus Burdyliakas yra nelaimės vietoje.

Aukų artimiesiems ir žiniasklaidos atstovams informacija teikiama „karštąja linija“.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino nespėlioti 177 gyvybių pareikalavusios katastrofos priežasčių.

„Prašau visų susilaikyti nuo spėlionių ir nekelti nepatvirtintų teorijų apie katastrofą“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Facebook“.

Įvykus katastrofai V. Zelenskis nutraukė atostogas Omane ir skubiai parskrido į Ukrainą.