Pasiskaitykite apie penkis daugiausia elektros naudojančius prietaisus namuose ir sutapysite nemažai pinigų, rašo countryliving.com.

Skaitmeninės televizijos priedėliai

Dabar madinga turėti naujausius skaitmeninės televizijos priedėlius, bet, ekspertų teigimu, kai kurie modeliai naudoja ypač daug elektros. Jei paliekate priedėlį įjungtą, neabejotinai sulauksite kosminio dydžio sąskaitos, o jei išjungiate, baigę žiūrėti televizorių, planeta jums padėkos.

Prietaisų budėjimo režimas

Galbūt manote, kad budėjimo režimu paliktas televizorius ar radijas nenaudoja elektros, tačiau apsirinkate, o šis apsirikimas gali kainuoti nemažai pinigų. Ateityje budėjimo režimo funkciją turinčius prietaisus išjunkite.

Šaldytuvas

Be šaldytuvo gyvenimas neįsivaizduojamas, ir vis tik jis – vienas iš daugiausia elektros naudojančių namuose. Pasitelkite kelis patarimus, kaip sutaupyti elektros ten, kur įmanoma:

1) Nepalikite atvirų šaldytuvo durelių – tokiu atveju virtuvėje pasidarys vėsu, o šaldytuvui teks veikti intensyviau (taigi sunaudoti daugiau energijos), kad išlaikytų optimalią temperatūrą.

2) Jei šaldiklyje susidarė storas ledo sluoksnis, būtinai atitirpinkite šaldytuvą ir išvalykite – tada nesumažės šaldytuvo produktyvumas.

3) Jei atėjo metas pirkti naują šaldytuvą, pasidomėkite, kiek energijos per metus jis sunaudoja. Tinkamas variantas – A + klasės šaldytuvai.

Įmontuotas šaldytuvas

Skalbinių džiovyklė

Rudenį ir žiemą nesinori džiauti skalbinių lauke. Patartina pridėti į skalbinių džiovyklę maksimalų kiekį skalbinių, kad nereikėtų jungti jos antrą kartą. Kitas patarimas – skalbti su maksimalia įmanoma gręžimo programa.

Šviestuvai, lemputės

Sena gera taisyklė – išeidami iš kambario, išjunkite šviesą. Vertėtų investuoti į energiją taupančias lemputės (bet ir jas išjunkite, jei išeinate iš patalpos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)