Remiantis Charanios pranešimu, NBA lyga sulaukė tris kartus (2007-09) dėjimų konkurse jau dalyvavusiu ir kartą (2008-ais) jį laimėjusio krepšininko sutikimo pamėginti po dvylikos metų pertraukos antrą sykį iškovoti šį trofėjų.

Prieš tuziną metų Naujajame Orleane vykusiame dėjimų konkurse Howardas pranoko tuomet Memfio „Grizzlies“ atstovavusį Rudy Gay, Minesotos „Timberwolves“ aprangą vilkėjusį Geraldą Greeną ir Toronto „Raptors“ rungtyniavusį Jamario Mooną.

208 cm ūgio vidurio puolėjas iki pat šių dienų išlieka aukščiausiu kada nors dėjimų konkurse triumfavusiu NBA žaidėju. Tiesa, tuo metu išskirtiniu atletiškumu pasižymėjusiam ir Supermeno aprangą vienam iš dėjimų apsivilkusiam Howardui tebuvo vos 22-eji – prieš mažiau nei mėnesį aukštaūgis atšventė jau 34-ąjį savo gimtadienį.

„The Athletic“ reporterio teigimu, lyga tikisi, jog Dwightas gali „grąžinti gyvybę“ pastaraisiais metais populiarumą prarandančiam dėjimų konkursui. Pastaruosius du tokio pobūdžio renginius laimėjo tuo metu savo debiutinius sezonus NBA žaidę krepšininkai – Donovanas Mitchellas (Jutos „Jazz“, 2018) ir Hamidou Diallo (Oklahomos „Thunder“, 2019).

Jei Howardui pavyktų triumfuoti Čikagoje, jis taptų tik septintuoju lygos krepšininku, sugebėjusiu laimėti du dėjimų konkursus. Iki šiol tą padaryti pavyko Dominique'ui Wilkinsui (1985 ir 1990), Michaelui Jordanui (1987 ir 1988), Haroldui Mineriui (1993 ir 1995), Jasonui Richardsonui (2002 ir 2003), Zachui LaVine'ui (2015 ir 2016) bei konkurso rekordininkui, tris kartus jame triumfavusiam Nate'ui Robinsonui (2006, 2009 ir 2010).

Charania taip pat pridėjo, jog „Lakers“ ruošiasi itin atidžiai stebėti Howardo sveikatos būklę Čikagoje, suprasdami kritinę jo vaidmens svarbą kovoje dėl lygos čempionų titulo. Atgimimo sezoną Los Andžele išgyvenantis vidurio puolėjas šių metų pirmenybėse per 36 sužaistus susitikimus jau yra pasižymėjęs 63 dėjimais iš viršaus.

Kvietimo sudalyvauti šiame renginyje ir susiremti su Howardu jau sulaukė ir Jono Valančiūno komandos draugas Ja Morantas. Neįtikėtinu šoklumu pasižymintis 20-ies metų įžaidėjas pasaulio žiniasklaidos dėmesį į save patraukė rungtynėse su Klivlando „Cavaliers“ – nors Morantui ir nepavyko pasižymėti tiksliu dėjimu, Memfio komandos atakos metu 190 cm ūgio krepšininkas peršoko per 203 cm ūgio varžovą Keviną Love'ą.

Tiesa, „Yahoo! Sports“ praneša, jog Grizlių įžaidėjas dar nepatvirtino savo sutikimo Čikagoje susigrumti su šokliausiais NBA lygos dėjimų meistrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)