Politikas aiškino, kad medžioklė vyko oficialiai. Esą įvyko žmogiškoji klaida, kai jis neįžiūrėjo stumbro.

„Aš dalyvavau oficialioje medžioklėje – varyminėje. Ir man išbėgo didelis būrys šernų. Tarp šernų buvo ir ta patelė. Ji pakankamai toli buvo ir aš jos neįžvelgiau. Aš jos nebūčiau medžiojęs. Nemačiau jos – tai mano žmogiškoji klaida”, - savo versiją pateikė medžiotojas.

Anot jo, žalą gamtai jis jau padengė.

„Kai priėjau, išsiaiškinau, kad tai patelė. Iš karto medžioklės vadovas iškvietė gamtos apsaugą. Ji atvažiavo po pusvalandžio. Surašė protokolą. Suformino dokumentus. Žalą padengiau šiandien, kai atsidarė bankas. Čia nebuvo brakonieriavimas”, - dėstė politikas.

R. Karbauskis: labai apgailestauju, kad tai atsitiko

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pirmadienio pavakarę portalui DELFI teigė, kad pats asmeniškai su J. Slapšinsku susisiekęs nebuvo, tačiau vertina tai, jog politikas prisiima atsakomybę už savo klaidą.
Ramūnas Karbauskis

„Labai apgailestauju, kad taip atsitiko. Labai gaila gyvūno. Kas yra gerai, kad žmogus pripažino savo kaltę“, – komentavo partijos lyderis.

Pasak R. Karbauskio, visi pridaro klaidų, dėl kurių reikia atsakyti.

„Kiek suprantu iš kol kas paskelbtos informacijos, kad kolega nesikrato atsakomybės ir pats paprašė partijos skyriaus, kad jam būtų sustabdyta narystė iki tol, kol viskas bus išsiaiškinta iki galo“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Politikas teigė patį įvykį, kai, pasak J. Slapšinsko, šaunant į šerną buvo nušauta stumbrė, vertina neigiamai, tačiau vertinant įvykio pasekmes, tai politiko elgesys buvo tinkamas – Utenos tarybos narys atsakomybę prisiėmė.

„Jis taip pat žada padėti aplinkosaugininkams tirti šį klausimą. Skaičiau kolegos pasiaiškinimus ir matau, kad žmogus nebando teisintis ar kratytis atsakomybės, supranta savo kaltę ir atitinkamai priima savo sprendimus“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Aplinkos ministras sako, kad tai medžiotojams bus pamoka

Partijos kolegos neužstojo ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika. Anot jo, visiems galioja vienodi įstatymai ir medžiotojas turės atsakyti.
Kęstutis Mažeika

„Nesvarbu, kokiai partijai priklauso medžiotojas, visiems galioja medžioklės taisyklės ir įstatymai. Šiuo atveju paleistas neatsakingas šūvis užtraukia ne tik daugiatūkstantinę baudą bet gali turėti pasekmių politinėje karjeroje. Taip pat medžiotojas negalės pasiimti ir sumedžioto žvėries bei trofėjų, jie bus perduoti į Tado Ivanausko muziejų. Dėkoju medžioklės organizatoriams už pažeidimų netoleravimą bei savalaikę ir tinkamą reakciją. Nors ir skaudi, bet tikiuosi tai bus pamoka visai medžiotojų bendruomenei, nes tokie įvykiai tik dar labiau menkina medžiotojų vardą”, - sakė K. Mažeika.