Prie pergalės J. Valančiūnas pridėjo 8 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, du blokuotus metimus ir perimtą kamuolį.

„Galime žaisti kietai kiekvieną sekundę, – teigė po rungtynių kalbintas JV. – Kiekvieną kartą, kai išeiname į aikštę, atiduodame viską. Tai mūsų mentalitetas ir identitetas“.

27 metų vidurio puolėjas iš Lietuvos į „Grizzlies“ organizaciją pateko maždaug prieš metus, vasarį, kai buvo iškeistas į Marcą Gasolį, iškeliavusį į buvusią lietuvio ekipą Toronto „Raptors“.

Aštuntą sezoną NBA žaidžiančio JV statistiniai rodikliai šoktelėjo į viršų.

Baigdamas 2018-2019 metų sezoną ir jau vilkėdamas „grizlių“ aprangą lietuvis vidutiniškai per rungtynes pelnė 19,9 taško, atkovojo 10,7 kamuolio ir atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Šiuo metu J. Valančiūnas vidutiniškai per rungtynes renka po 14,8 taško, atkovoja 9,8 taško ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Tačiau įspūdingiausia statistinė skiltis paskutiniu metu yra tritaškiai. Lietuvis iki 2017-2018 metų sezono net nemėgino mesti nuo tritaškio linijos. Minėtą sezoną su „Raptors“ jis įmetė 32 tritaškius, o 2018-2019 metų sezoną pridėjo dar 14.

Šį sezoną JV jau realizavo 23 tritaškius iš 49 (46,9 proc. taiklumas). Artėdamas prie savo asmeninio rekordo lietuvis žadėjo daugiau tritaškių. „Dar ne visus tritaškius įmečiau“, – juokėsi jis, klausiamas, kiek tolimų metimų dar ketina pataikyti.

Beveik įpusėjus reguliariajam NBA sezonui „Grizzlies“ Vakarų konferencijoje užima 9 vietą su 15 pergalių ir 22 pralaimėjimais. 8 vietoje esantis San Antonijaus „Spurs“ atitinkamai turi 14 pergalių ir 20 pralaimėjimų.

Taip sėkmingai žaisdami „grizliai“ gali prasibrauti į aštuntuką ir tuo pačiu atkrintamąsias varžybas, nors prieš sezoną prognozės Memfio ekipai buvo liūdnos.

„Esame jauna besiformuojanti komanda ir galime daug pasiekti per ateinančius 5 ar 10 metų su šiais vaikinais, – kalbėjo gynėjas Dillonas Brooksas. – Gerai, kad laimime šias rungtynes. Tai rodo mūsų augimą“.

Memfio komanda laimėjo 5 iš paskutinių 8 rungtynių. „Tai komanda, kuri eina ir kaunasi, žaidžia nesavanaudiškai ir kartu. Turime vieną tikslą ir nusiteikimą“, – teigė jaunoji „Grizzlies“ žvaigždė Ja Morantas.

Kitas rungtynes „Grizzlies“ žais antradienį savo aikštėje su Minesotos „Timberwolves“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)