Deja, ne visada viskas, kas bloga – lieka praeityje. Nežinau, kaip Jums sekasi, mieli kolegos, daugiabučių gyventojai, bet tiek mano aplinkoje, tiek mano draugų, tėvų akiratyje kartais tenka susidurti su nauja impotencijos apraiška, kurią galima pavadinti tik vienaip – man dzin ant kitų.

Paklausite, apie ką aš kalbu? Atsakysiu! Aš kalbu apie žmones, kurie kažkodėl įsivaizduoja, kad laiptinėje palikti buitines savo šiukšles prie durų arba nereikalingas dėžes dienai, savaitei, o gal net ir mėnesiui yra nieko blogo. Atsakau, tai yra ne tik blogai, taip, galbūt ir simboliškai, bet gadinama nuotaika ir gyvenimo kokybė aplinkiniams žmonėms. Normali namo laiptinės aplinka pradeda priminti barakus!

Paklausite kuo? Atsakysiu! Sumoku, pavyzdžiui, aš už savo butą nemenką sumą, einu nauja laiptine savo naujo buto link, ir matau kaimyno praeitos savaitės valgytą turinį. Man to reikia? Kitiems kaimynams to reikia? Per daug sunku iš karto nueiti iki šiukšlių dėžės pirmame aukšte? Man nesunku, galite paprašyti – jei problemos su sveikata, ar nėra kam – aš išnešiu, pabūsiu pareigingas pilietis ir padarysiu gera namo aplinkai. Bet dažniausiai tai yra tingūs žmonės, kurie gali tai padaryti iš karto, tačiau kuriems nesvarbu aplinkiniai, ir kurie įsivaizduoja, kad metras aplink jų duris priklauso jiems, ir kad toliau už to metro estetiškai nekliūna jų liekanos niekam. O net jei ir kliūna, koks skirtumas, juk svarbiausia kad patys to nemato.

Todėl perduodu linkėjimus visiems tinginiams – taip, jos smirdi ir kitiems, taip, ir kiti nenori į jas žiūrėti lygiai taip pat kaip ir jūs nesugebate į jas žiūrėti savo prieškambary. Nepatingėkit – išsineškit šiukšles iš karto. Nuo to visiems bus tik geriau!

Visiems gražių 2020 metų!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!