Kai 1963 metais buvo nužudytas Jungtinių Valstijų prezidentas Johnas F. Kennedy, Jackie pati norėjo, kad žmonės matytų žudiko kruvino darbo pėdsakus. Kaip anuomet skelbė žurnalas „People“, ji atsisakė persirengti ir toliau vilkėjo krauju aptaškytą savo rožinį kostiumėlį, kuriuo buvo pasipuošusi tragedijos popietę.

Ji liko apsiausta tos tragedijos iki ankstyvo kitos dienos ryto, pareiškusi, kad „tegul jie mato, ką padarė“.

Vėlesniais dešimtmečiais įvairūs „sofos detektyvai“ ir sąmokslų teorijų kūrėjai kėlė įvairių hipotezių apie prezidento nužudymą. Visuomenė domėjosi kiekviena bylos gija, ir bandė sumegzti jas į numanomą įvykių seką. Vis dėlto tą lemtingą dieną vilkėto Jackie rožinio kostiumėlio visuomenė nematys tikrai dar labai ilgai.

Kadras iš filmo apie Jackie Kennedy

Daugybė istorinių „vojaristų“ patirs šoką sužinoję, kad rožinis J. Kennedy kostiumėlis liks po devyniais užraktais iki 2103 metų, skelbia „People“.

O to priežastis yra ta, jog Jackie ir Johno dukra Caroline 2003 metais perdavė garsųjį mamos kostiumėlį Nacionaliniam archyvui su sąlyga, kad visuomenė negalės jo pamatyti. Caroline nenorėjo „teršti tėvų atminimo“ ar „sukelti skausmo ir kančių savo šeimos nariams“, paversdama tragišką artefaktą visuomenės atrakcija.

Memuarai parodė kitą Johno F. Kennedy veidą

Žinia apie slepiamą nuo visuomenės suknelę - ne vienintelė keista detalė iš Kennedžių gyvenimo. Apskritai galima sakyti, jog šis klanas ilgą laiką gyveno lyg pagal detektyvų bei meilės romanų puslapius.

Jackie Kennedy savo draugei Carly Simon yra prisipažinusi žinanti apie savo vyro prezidento Johno F. Kennedy nesantuokinius meilės nuotykius, rašoma neseniai pasirodžiusiuose C. Simon memuaruose „Touched by the Sun: My Friendship with Jackie“, skelbia people.com.

Dainininkė „NBC News“ atvirame interviu atskleidė, kad Jackie jai pasakojusi apie abi savo santuokas – tiek su prezidentu J. F. Kennedy, tiek su laivybos magnatu Aristotle Onassis. Abu sutuoktiniai jai buvo neištikimi, teigia C. Simon.

„Ji puikiai suprato, kad tie romaniūkščiai gali absoliučiai nieko nereikšti“, – „NBC News“ žurnalistei Cynthiai McFadden pasakojo C. Simon, prisimindama Jackie reakciją į žinią, kad A. Onassis buvęs jai neištikimas su savo sena meile operos dainininke Maria Callas.

Knygoje C. Simons detaliai aprašo, kaip Jackie tvarkėsi su J. F. Kennedy aistra svetimoms moterims.

„Ji taip pat dėl to pernelyg nesuko galvos. Man visai be jokio skausmo šešėlio sakė apie jo meilės nuotykius žinanti, o kaip gi kitaip. Ji buvo susitaikiusi su meilužių neišvengiamybe, nes puikiai žinojo, kad tikroji ir didžioji prezidento meilė yra ji, o ne tos vienadienės plaštakės“, – pasakoja dainininkė.

Žinoma, C. Simons atskleidė, ir kas jos draugei kėlė didžiausią skausmą.

„Manau, kad jai problemų kėlė kiti dalykai. Pavyzdžiui, tai, kad jis nebuvo šalia, kai ji ligoninėje gimdė, nes jis tuo metu linksminosi meilužės glėbyje. Buvo dalykų, kurie skaudino žymiai labiau nei pats prezidento romanų faktas“, – sako C. Simons.

Galimas dalykas, kad C. Simon omenyje turėjo 1956 metus, kai Jackie pagimdė negyvą kūdikį, o jos sutuoktinis tuo metu Viduržemio jūroje „smaginosi su meiluže“, visai „neskubėdamas namo pas palūžusią žmoną“, rašė „The Washington Post“.

„Tiesiog prezidentas situaciją vertino šaltai, nematė priežasties grįžti – juk mažylis buvo negyvas“, teigiama straipsnyje.

Išskirtiniame interviu C. Simon labai daug papasakojo apie artimą bičiulystę su Jackie – pavyzdžiui, kaip 1994 metais sėdėjo prie jos lovos, kai buvusi pirmoji ponia jau gulėjo mirties patale.

„Laikiau jos ranką, sakiau, kaip ją myliu, tai buvo mūsų atsisveikinimas“, – sakė 74 metų dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)