Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Libijos vienybės vyriausybės vadovas Fayezas Serrajus lapkričio mėnesį susitiko Stambule ir pasirašė dvi kontroversiškai vertinamas sutartis.

Tobruke veikiantis parlamentas šeštadienį atmetė vienybės vyriausybės ir Turkijos susitarimus dėl karinio ir saugumo bendradarbiavimo bei jūrų sienų.

Parlamentas taip pat vieningai balsavo už ryšių su Turkija nutraukimą ir F. Serrajaus baudžiamąjį persekiojimą dėl valstybės išdavystės, nes jis siekė užsienio valstybės karinės paramos.

Ketvirtadienį Turkijos parlamentas priėmė įstatymą, leidžiantį intervenciją Libijoje ir pajėgų dislokavimą vieniems metams.

Pilietinis karas Libijoje kilo po to, kai 2011 m. NATO remiamo sukilimo metu buvo nuverstas ir nužudytas diktatorius Muammaras Gaddafis.

Dėl valdžios šalyje kovoja Jungtinų Tautų pripažinta Tripolyje įsikūrusi Libijos vienybės vyriausybė ir Tobruko vyriausybė.

Tarptautinį pripažinimą turinti vienybės vyriausybė kovoja prieš generolo Khalifos Haftaro pajėgas. Balandžio mėnesį A. Haftaro kariuomenė pradėjo Libijos sostinės Tripolio puolimą. Jo pajėgas remia Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Saudo Arabija ir Rusija.