Šeštadienį pūs stiprus vakarų, pietvakarių vėjas, o pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15-20 m/s, vietomis, didesnė tikimybė Kauno, Marijampolės, Tauragės ir Klaipėdos apskrityse, – iki 21-24 m/s. Pajūryje artimiausiomis valandomis ir iki pietų gūsiai gali siekti ir 26 m/s. LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Pasak jo, toks stiprus vėjas gali palaužyti ir šakų, ir išversti sutrešusius medžius.

Šeštadienį taip pat sulauksime ir kritulių. Daugelyje rajonų pasirodys trumpi krituliai, jie bus įvairūs – lietus, šlapdriba, vakare jau daugiau įsivyraus sniegas. Tačiau tie krituliai nebus labai gausūs. Temperatūra pirmoje dienos pusėje dar svyruos apie 1-6 laipsnius šilumos, tačiau antroje dienos pusėje į šalį veržiantis šaltam orui, temperatūra po truputį pradės žemėti ir vakare jau kai kur pasieks 0 laipsnių ar net bus silpnai neigiama, todėl pradės formuotis plikledis.

Sekmadienio naktį vėjas po truputį rims, pavojingi gūsiai 15-19 m/s numatomi tik vietomis, daugiau vakariniuose šalies rajonuose. Kritulių naktį dar bus daug kur, tačiau jie bus trumpi ir negausūs ir daugiausiai turėtų būti sniegas, sakė sinoptikas. Temperatūra toliau naktį žemės, daug kur pašals iki 0-3 laipsnių šalčio. Drėgnus kelius ir šaligatvių ruožus sukaustys plikledis. Teigiama temperatūra laikysis tik pajūryje.

Sekmadienio diena bus jau tikrai ramesnė ir gražesnė, sakė sinoptikas T. Kantautas, turėtų būti nemažai pragiedrulių, truputį pasnigs tik kai kuriose šalies vietovėse. Vėjas dieną irgi nebus toks stiprus, tik pajūryje antroje dienos pusėje jis vėl ims stiprėti. Temperatūra dieną svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.