Naujausias incidentas įvyko ankstyvą penktadienį, kai Amsterdamo viešbučio „Okura“ personalas pranešė policijai apie gautą įtartiną siuntinį, kuriame gali būti sprogmuo.

Sprogmenų neutralizavimo ekspertai skubiai atvyko į prabangų viešbutį, o policija vėliau paskelbė tviteryje tokią žinutę: „Laiškas yra toks pats, kaip ir kiti.“

„Viešbučio nereikia evakuoti, tačiau įvykio vietoje budi kariuomenės sprogmenų likvidavimo komanda“, – priduriama pranešime.

Tas laiškas yra vienas iš mažiausiai septynių, kurie praėjusią savaitę buvo išsiųsti įvairiais adresais trijuose miestuose, įskaitant du viešbučius, dvi degalines, nekilnojamojo turto agentūrą, automobilių saloną ir skolų išieškojimo agentūrą.

Minėto Roterdame įsikūrusio automobilių salono direktorius pranešė visuomeniniam transliuotojui NOS, kad administracijos darbuotojas ketvirtadienį atidarė laišką ir pamatė „kažką panašaus į bateriją“, o paskui iškvietė policiją.

Iki šiol laiškai „nepadarė jokios žalos, nes nesusprogo, bet priešingu atveju jie galėjo padaryti didelės žalos“, rašoma policijos pranešime.

Ant laiškų, kurie buvo šiek tiek storesni nei įprasti, buvo užklijuoti lipdukai su šalies centrinės skolų išieškojimo agentūros adresu ir logotipu vietoje, kur nurodomas siuntėjas. Paprastai tokia informacija būna atspausdinta ant voko.

Policija, mananti, kad laiškus „išsiuntė tas pats siuntėjas“, pradėjo intensyvų tyrimą, kuriame dalyvauja detektyvai ir sprogmenų ekspertai.

„Būkite budrūs! Jei gausite storą laišką su dviem lipdukais su centrinės skolų išieškojimo agentūros pavadinimu ir logotipu, neatidarykite jo ir nedelsdami skambinkite policijai“, – perspėjo pareigūnai.