Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Vytautas Mitalas teigė, jog didieji miestai kreipsis į Susisiekimo ministeriją ir Vyriausybę bei prašys, kad problemiškiausiose miestų vietose būtų sugrąžinta teisė į dešinę pasukti naudojantis papildomos lentelės taisykle.

V. Mitalas teigė, kad šiuo metu sostinėje daugiausia problemų kyla Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje, Žalgirio ir Kalvarijų gatvių sankryžoje bei kitose vietose, kur infrastruktūros plėtimas, tam, kad būtų pagerintas automobilių srauto pralaidumas, būtų diegiamas pėsčiųjų saugumo sąskaitą.

Mero pavaduotojas aiškino, jog Vilniuje yra bent 20 sankryžų, kur bus siekiama sugrąžinti papildomas lenteles su žaliomis rodyklėmis. Prie iniciatyvos prisideda ir Kauno bei Klaipėdos miestų savivaldybės.

V. Mitalas teigė, kad panaikinus papildomas lenteles savivaldybė perprogramavo šviesoforų reguliavimo sistemas, pritaikė įvairius infrastruktūros sprendimus, tačiau tai neišsprendė problemų. Didmiesčių gyventojai, panaikinus galimybę pasukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui, priversti stovėti spūstyse. Eismo pralaidumo sankryžose suprastėjimas pastebėtas jau pirmosiomis dienomis po pakeitimo.

Savivaldybė jau buvo susisiekusi su Susisiekimo ministru, jų teigimu, ministras pasisakė už tokią iniciatyvą ir patvirtino matąs poreikį tokiam žingsniui.

„Mes siūlome, kad tose vietose, kur papildomos lentelės nepakeistų eismo saugumo situacijos, jos būtų grąžintos. Prie švietimo įstaigų arba sankryžose, kur yra didelis avaringumas, jų neturėtų būti, tačiau kitose vietose mes norėtume, kad jos vėl atsirastų“, – sakė V. Mitalas.

Mero pavaduotojas teigė, kad iki kol bus susitarta, ar papildomos lentelės bus grąžintos į gatves, savivaldybė sieks užtikrinti, jog eismo pralaidumas sankryžose nesukeltų daugiau problemų. V. Mitalo teigimu, artimiausiu metu savivaldybė bandys perprogramuoti šviesoforus, kad problema būtų sumažinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (711)