Vis dėlto G. Paluckas pripažįsta, kad sprendimas dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimo poste yra Vyriausybės rankose, dėl to, tvirtina socialdemokratų lyderis, į prezidento Gitano Nausėdos nuomonę dėl šio ministro atleidimo gali būti neatsižvelgta.

„Prezidentas, turėdamas visos tautos mandatą, visos tautos rinktas tiesiogiai, yra moralinis švyturys – mums patinka, ar nepatinka. Jo moralinės tam tikros nuostatos ar politikos moralės kryptys negali būti ignoruojamos vien dėl savisaugos instinkto, nes jeigu su tiesiogiai išrinktu populiariu prezidentu šitaip tiesmukai konfrontuosi, sakydamas, kad viskas čia gerai, nors visa Lietuva sako, kad toli gražu negerai, tai rezultatą turėsi greitai ir nekokį“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

LSDP pirmininko teigimu, valdantieji neturi kito pasirinkimo, kaip tik laikytis kartu iki pat artėjančių Seimo rinkimų, dėl to, sako G. Paluckas, spręsdama J. Narkevičiaus likimą, Vyriausybė gali paminti moralinius principus ir ignoruoti G. Nausėdos raginimus atleisti susisiekimo ministrą.

„Tai yra minkštoji politika – moralė, pagarba, įsipareigojimai siekti valstybės intereso, bet teisinis pagrindas vis dėlto yra Vyriausybės pusėje – teisinis reguliavimas. Jeigu premjeras neteikia ministro atstatydinimo atleidimui, tai prezidentas gali likti tiesiog su savo nuomone. Gali likti mėnesį, ketvirtį, pusę metų ir iki pat rinkimų, o kad taip nutiks, yra labai tikėtina todėl, kad Vyriausybė yra remiama tokios išlikimo koalicijos, kuri nėra suinteresuota aukoti lojalų ministrą“, – pabrėžė G. Paluckas.

S. Skvernelis yra sakęs, kad į prezidento išreikštą skepsį dėl J. Narkevičiaus bus atsakyta, bet, akcentavo jis, reikia įsisąmoninti, kad Lietuva nėra prezidentinė respublika.

„Šį faktą turi žinoti visi. Jeigu kažkas anksčiau bandė formuoti kitokią praktiką, kuri prasilenkia su mūsų Konstitucija, tai tokios praktikos daugiau negali būti“, – Eltai duotame interviu gruodžio pabaigoje akcentavo premjeras.

Valdančiųjų ir S. Skvernelio tikinimu, sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas sausio 14 d. išplėstiniame koalicijos posėdyje.