Rasti interneto ryšį taip pat nebuvo lengva. Saudo Arabijoje norėdami gauti SIM korteles, užsieniečiai privalo pateikti ne tik asmens dokumentus, bet net ir palikti pirštų antspaudus. Neatsitiktinai prie telekomunikacijų paslaugų tiekėjų nusidriekė didžiulės eilės.

Lietuvių komanda į viešbutį atvyko jau prieš 6 val. ryto.

Nukentėjo visureigis

Aplink „Toyota Hilux“ zuja komandos inžinieriai. „Juodajam Vanagui“ (angl. „Black Hawk“) atliekama nuodugni patikra, ant „Žaibu“ praminto įspūdingo techninės pagalbos sunkvežimio aukštai iškeltas Vytis. Ant automobilio durelių jau užklijuota Portugalijos vėliavėlė ir šturmano Filipe Palmeiro inicialai. Taip pat ir 312 startinis numeris.

Technikų komandos vadovas Artūras Šerkšnas guodėsi, kad šiais metais atsiimdami techniką rado nemalonią staigmeną. Transportuojant buvo apgadintas vieno iš „Inbank team Pitlane“ priklausančių „Toyota Land Cruiser“ kėbulas. Jis patikino, kad su lenktyniu automobiliu – viskas gerai. Nuo uosto iki bivako įveikė pirmuosius 30 kilometrų ir jokių gedimų nepastebėjo.

Atliks nuodugnią apžiūrą

Po pirminės apžiūros atliekama nuodugnesnė – tam buvo nuimtos kai kurios apsauginės kėbulo detalės. Benediktas Vanagas pasakojo, kaip šiuo metu vyksta pasiruošimas. Anot jo, viskas klostosi labai sklandžiai.

„Galbūt šiandien dar spėsime atlikti pirmuosius testus, o rytoj laukia administracinė ir techninė patikros“, – komentavo lenktynininkas.

Benediktas Vanagas atsiimdamas techniką Saudo Arabijoje rado nemalonią staigmeną

Jis užsiminė, kad kasdien leisdamas laiką su naujuoju šturmanu Filipe Palmeiro mokosi betarpiškai bendrauti. Ekipažas netgi susidarė sąrašą darbų ir užduočių, kurias turi atlikti kartu.

„Pradedame pažintį su automobiliu ir su kiekviena valanda jaučiu, kad kontaktas tampa vis geresnis“, – tikino B. Vanagas.

Iš Pietų Amerikos į Saudo Arabiją šiemet persikėlęs Dakaro ralis startuoja sausio 5 d. Džedos mieste. Dalyvių lauks 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Kiekvieną dieną ekipažams reikės įveikti apie 700 kilometrų su pervažiavimais. Dakaro ralis finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)