4 porcijos

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 valg. š. citrinos sulčių
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 arb. š. saldžiosios raudonosios paprikos
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 0,5 arb. š. kumino miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Vištienos ketvirčių paviršiuje padarome keturias negilias įpjovas (kad geriau įsigertų marinatas). Ketvirčius iš abiejų pusių pabarstome druska ir juodaisiais pipirais.

2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.

3. Viename inde sumaišome jogurtą, aliejų, česnaką, džiovintą čiobrelį bei paprikos ir kumino miltelius. Paruoštu marinatu įtriname vištienos ketvirčius. Sudedame juos į didelį indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt, ar kelioms valandoms.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

5. Vištienos ketvirčius sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais odele į apačią. Į indą su likusiu marinatu įpilame pusę stiklinės vandens ir užpilame ant ketvirčių. Indą uždengiame kepimo folija ir kepame įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Po to ketvirčius išimame iš orkaitės, nuimame foliją, ketvirčius apverčiame (kad odelė būtų viršuje) ir kepame dar 40 minučių. Tada apšlakstome susidariusiu skysčiu ir kepame dar 10 minučių. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!