Nors ir neįtikėtina, tačiau iš tiesų egzistuoja tam tikros tualetinio popieriaus kabinimo taisyklės ir tik vienas vienintelis būdas laikytinas tinkamu, rašoma portale novate.ru.

Patvirtintasis metodas, beje, pagrįstas geležiniais argumentais, ir pastangos juos užginčyti – tik bergždžias laiko švaistymas. Gal pasirodys keista, tačiau į ritinio kabinimo problemą pažvelgta taip rimtai, kad taisyklingas būdas net užpatentuotas. Kaip teigia jo sumanytojas, ritinys ant tradicinio laikiklio turi būti pakabintas taip, kad karantis išvyniojamo popieriaus galas būtų prie sienos.

Šis „išradimas“ užpatentuotas 1891 m. rugsėjo 15 d., o jo autorius – Sethas Wheeleris. Būtent šis asmuo, tiesą sakant, yra ir šiuolaikinio, daugiau nei šimtmetį labai sėkmingai naudojamo tualetinio popieriaus ritinio išradėjas. S. Wheeleriui taip pat kilo ir punktyrinių linijų, pagal kurias popieriaus lengva atsiplėšti, idėja. Įdomu, kad kai kurie dabartiniai tualetinio popieriaus gamintojai tų linijų atsisakė.

Tikrai atsirado tokių, kurie jau šiais laikais ėmėsi išsamių tyrimų ir siekė užginčyti S. Wheelerio XIX a. pabaigoje padarytas išvadas. Didžiai jų nuostabai, praktiškesnio daikto už ritinį ir patogesnio nei pirmiau nurodyta jo laikymo būdo, surasti nepavyko. Taigi, nieko naujo šioje srityje taip ir nebuvo išrasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)