Nuo balandžio Tripolio vyriausybę puola Libijos nacionalinės armijos generolas Khalifa Haftaras, kurį remia Turkijos varžovės regione: Saudo Arabija, Egiptas ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE).

Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kabinetas praėjusį penktadienį paskelbė iš Tripolyje įsikūrusios laikinosios Libijos vyriausybės sulaukęs karinės paramos prašymo.

Daugiau informacijos apie numatomą pajėgų dydį nepateikta, o viceprezidentas Fuatas Oktay'us Anatolijos valstybinei naujienų agentūrai trečiadienį sakė, kad numatytos ir konkrečios pajėgų dislokavimo datos.

„Esame pasirengę. Mūsų ginkluotosios pajėgos ir Gynybos ministerija yra pasiruošę“, – sakė jis, pridūręs, kad parlamento patvirtinimas galios metus.

Siūlymą parlamente jis apibūdino kaip „politinį ženklą“, siekiant atgrasyti K. Haftaro pajėgas.

Lapkritį Jungtinių Tautų (JT) ataskaita parodė, kad ginklų embargą Libijai, pritaikytą po šalies diktatoriaus Moamero Kadhafio nuvertimo 2011 m., pažeidžia bent kelios šalys.

K. Haftaro pajėgas reguliariai remia Jordanija ir JAE, Turkija savo ruožtu remia Libijos vyriausybę. Libijos teritorijoje per susirėmimus vasarą buvo pastebėta Turkijos ir JAE dronų.