Kauno politikų priimtu sprendimu, kainos nuo šių metų kovo turėtų padidėti apie 16 procentų. Tačiau metams baigiantis, kaip skelbė ELTA, gruodžio 20-ąją, Seimui palikus galioti tą patį sąvartyno taršos mokestį (o jį žadėta didinti nuo 5 iki 27,5 euro), dabar atliekų tvarkymo įkainius galima perskaičiuoti mokėtojams naudingesne linkme.

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė, tikėtina, kad per dvi savaites Kauno regioninis atliekų tvarkymo centras pateiks savo dalininkams, tarp jų – ir miesto savivaldybei, naujus paskaičiavimus. Savo ruožtu savivaldybė galės paskaičiuoti naujas (galutines) atliekų tvarkymo kainas.

„ Šiemet sąvartynų taršos mokestis išlieka tas pats, kaip buvo pernai bei užpernai, tačiau į paslaugos vartotojui tenkančio mokesčio sudėtį įeis atliekų deginimo kaina, skaičiuojant didesnius deginamų šiukšlių kiekius. Todėl atliekų tvarkymo paslauga pabrangs, nors ir ne tiek, kiek iš pradžių buvo skelbta. Kadangi, pagal gruodį priimtą miesto tarybos sprendimą, nauji mokesčiai turėtų įsigalioti nuo kovo 1-osios, tai iki tol būtinai pateiksime politikams naują sprendimo projektą, kad jie galėtų patvirtinti perskaičiuotas atliekų tvarkymo kainas“, – paaiškino R. Savickienė.

Pirmąjį šiais metais Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį planuojama surengti vasario 4 d., antrąjį – vasario 25 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)