Intriguojančiame jo finale susikovė titulą gynęs 30-metis olandas Michaelas van Gerwenas (PDC 1) ir 49-erių metų škotas Peteris Wrightas (PDC 7). Po permainingos kovos pergalę rezultatu 7:3 pasiekė ir planetos čempionu pirmą kartą karjeroje tapo P. Wrightas.

Tuo pačiu jis atsilygino tam pačiam M. van Gerwenui už 4:7 pralaimėtą 2014-ųjų finalą.

Šių metų finalo pradžioje į priekį 2:0 šovė daug užtikrinčiau už tituluotąjį savo varžovą svarbiausius metimus atlikęs P. Wrightas, tačiau MVG niekur neatsitraukė ir išlygino rezultatą – 2:2.

Visgi olandas ir toliau nebūdingai sau klydo bei neuždarė net kelių partijų pirmaudamas, o tuo puikiai naudojosi škotas, kuris buvo gerokai šaltakraujiškesnis ir tik didino spaudimą oponentui – 5:3.


P. Wrightas nepasidavė spaudimui ir neprarado iniciatyvos: jis laimėjo tiek devintą, tiek ir dešimtą partiją bei triumfavo 7:3.

Ekstravagantiškajam škotui atiteko ne tik gražuolis Sido Waddello vardo trofėjus, bet ir net 500 tūkst. svarų sterlingų.


Primename, kad triskart pasaulio čempionas M. van Gerwenas (2014, 2017 ir 2019 m.) ketvirtfinalyje 5:2 sustabdė Londone istorinį žygį surengusį lietuvį Darių Labanauską, kuris, patekęs į elitinį aštuntuką, uždirbo 50 tūkst. svarų sterlingų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)