Sausio 1-osios naktį į Alytaus ligoninę dėl rankos piršto dalinės amputacijos ir žaizdos kreipėsi vyras (gim. 1987 m.), kuriam rankose sprogo petarda. Vyras, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Tą pačią naktį į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl plaštakos trauminės amputacijos paguldytas jaunuolis (gim. 2002 m.), kuris medikams paaiškino, kad susižalojo sprogdindamas petardą balkone.

O Taikos g. vyro rankoje sprogusi petarda nuplėšė du pirštus.

Smarkiai sužalotas vyras (gim. 1988 m.) gydomas ir Biržų ligoninėje, į kurią jis naktį paguldytas dėl riešo ir plaštakos amputacijos. Jis medikams paaiškino, kad susižalojo sprogdindamas petardą.

Gruodžio 31 d., apie 23.45 val., Šilutės r., Traksėdžių kaime, daugiabutyje kilo gaisras, kurio metu sudegė pirmojo aukšto balkono langų rėmai, miegamojo langas su durimis, apgadinta miegamojo lova, buitiniai prietaisai, rūbai, virtuvinis baldų komplektas. Nuostolis – 11 090 eurų. Įtariama, kad gaisras kilo dėl aplinkui namą sprogdinamų petardų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, nuo vidurnakčio iki 6 val. šalyje iš viso kilo 77 gaisrai. Dalis jų taip pat susiję su fejerverkais: ugniagesiai 15 kartų vyko gesinti užsidegusių fejerverkų pakuočių, keturis kartus degė medžiai, tujos. Be to, naujametę naktį masiškai degė šiukšlių konteineriai (ir antžeminiai, ir požeminiai) – ugniagesiai juos gesino 38 kartus.