„Tai ne tik prisidės mažinant oro taršą ir gerinant aplinkos kokybę, bet ir sukurs ekonominę vertę šalies ūkiui, kadangi biodegalų gamyboje gali būti naudojamos vietinės žaliavos“, – pranešime anksčiau sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Dyzelino atveju, kaip pranešė ministerija, nuo 2020 metų bus pakoreguoti šiuo metu galiojantys įpareigojimai dėl biodegalų įmaišymo. Nuo balandžio 11 dienos iki lapkričio 9 dienos išliks ta pati tvarka – į dyzeliną turės būti įmaišoma ne mažiau nei 7 proc. biodegalų.

Tačiau pereinamaisiais laikotarpiais – nuo lapkričio 10 iki 20 dienos bei nuo kovo 10 iki balandžio 10 dienos – dyzeline turės būti įmaišyta ne mažiau kaip 5 proc. biodegalų. Siekiant sklandžiai pereiti prie sezoniškumui reikalingų dyzelino klasių, biodegalų dalis dyzeline lapkričio 21–30 dienomis ir kovo 1–9 dienomis galės būti mažesnė nei 5 proc. tūrio.

Žiemos laikotarpiu išliks dabar galiojanti tvarka, kuri neįpareigoja į dyzeliną maišyti biodegalų.

Šiuo įsakymu nuo 2020-ųjų sausio 1 dienos, kaip teigiama pranešime, taip pat bus sugriežtinti biodegalų, įmaišomų į mineralinės kilmės dyzeliną, kokybės rodikliai.

Kovo mėnesį Seimas priėmė įstatymo pakeitimus, kurie numato, kad į benziną visų rūšių transporte ištisus metus turės būti įmaišoma 10 proc. bioetanolio – iki šiol visus metus į šiuos degalus buvo leidžiama įmaišyti nuo 5 iki 10 proc. biodegalų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)