Vakarų Virdžinijos gubernatorius Jimas Justice'as griežtai pasmerkė grupinę nuotrauką ir išplatintame pareiškime nurodė: „Man einant pareigas toks elgesys nebus toleruojamas jokioje valstijos vyriausybės įstaigoje.“

Jungtinėse Valstijose auga susirūpinimas dėl dažnėjančių antisemitinio pobūdžio incidentų. Savaitgalį Niujorko valstijoje rabino name, kur dešimtys žmonių buvo susirinkę švęsti Chanukos, įsibrovėlis mačete subadė ir sužeidė penkis žmones.

Šalies žiniasklaida gruodžio pradžioje paskelbė kalėjimo prižiūrėtojų praktikantų grupinę nuotrauką, padarytą po kelias savaites trukusių mokymų. Joje matomi maždaug 30 uniformuotų vyrų, rodančių nacių pasisveikinimo gestą. Jiems virš galvų matomas užrašas „Hail Byrd!“ (Šlovė Byrd!). Kassie Byrd buvo šios grupės mokymų instruktorė.

Anot Vakarų Virdžinijos karinių reikalų ir viešojo saugumo departamento, viena nuotrauką pamačiusi kalėjimo administracijos darbuotoja išsakė savo susirūpinimą K. Byrd.

K. Byrd jai atsakė: „Viskas čia gerai. Nuotraukoje yra skirtingų rasių bei kilmės žmonių, ir jie visi dalyvauja.“

Apie nuotraukoje matomą užrašą instruktorė sakė: „Jie tai padarė, nes esu kieta kaip Hitleris.“

Tyrimą atlikę pareigūnai priėjo prie išvados, kad nacių pasisveikinimo gestas buvo parodytas dėl neišmanymo ir savo veiksmų neapgalvojimo, tačiau tai smarkiai „pakenkė kalėjimo administracijos reputacijai ir prieštarauja visoms vertybėms, kurias stengiamasi puoselėti“.

Karinių reikalų ir viešojo saugumo departamentas rekomendavo pašalinti iš akademijos visus nuotraukoje matomus praktikantus ir darbuotoją, neinformavusį apie ją savo vadovų. Iš darbo buvo atleisti ir du instruktoriai.

Pirmadienį teisėsauga vyrui, savaitgalį subadžiusiam penkis žmones Niujorko rabino namuose, pareiškė federalinius kaltinimus įvykdžius nusikaltimą iš neapykantos.

37 metų Graftonas Thomasas savo ranka rašytuose dienoraščiuose reiškė antisemitines pažiūras, minėdavo „nacių kultūrą“ ir piešė svastikas, sakoma federaliniam teismui pateiktuose dokumentuose.