Premjeras Saulius Skvernelis interviu TV3 pareiškė, kad konservatoriai yra antivalstybinė partija. Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis lrytas.lt teigė, kad bus dar griežtesnis ir pasakys, kad jaunieji konservatoriai iš viso yra beviltiški, o senieji partijos atstovai realiai atsiprašyti žmonių už realų jų apvogimą.

Kažko labai bijo

Tėvynės sąjungos partijos garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis antradienio rytą DELFI sakė, kad nenori komentuoti R. Karbauskio teiginių.

„Aš tokių nesąmonių neseku, pono Karbauskio teiginių neskaičiau ir negirdėjau. O dėl S. Skvernelio tokio išpuolio aš jau viską pasakiau“, – DELFI sakė V. Landsbergis.

Paklaustas, kodėl R. Karbauskis tokias epitetais apibūdina partijos atstovus, V. Landsbergis tvirtino, kad ne jis turi kalbėti apie valstiečių lyderio patiriamas psichologines problemas.

„Kai žmogus neturi, ką veikti, neturi, ko pasakyti, kažko labai bijo. Tai jo problema, kodėl aš turiu nagrinėti jo psichologines problemas?“ – kalbėjo V. Landsbergis.

Prasideda pralaimėjimas

Europos Parlamento (EP) narys konservatorius Andrius Kubilius DELFI antradienio rytą sakė, kad tiek premjero, tiek ir valstiečių lyderio pareiškimai aiškiausiai signalizuoja apie artėjantį valstiečių pralaimėjimą.

„Man apgailėtinai atrodo ir S. Skvernelio ir R. Karbauskio pasisakymai. Aš vertinu tai kaip visiškos desperacijos išraišką. Kai žmonės, jaučiantys, kad artėja jų politinė pabaiga, paprastai šitaip pradeda kalbėti. Kaip galima komentuoti kalbas, kurios savo išraiška yra žemiau net kažkokio kaimo turgaus lygmens“, – DELFI sakė A. Kubilius.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Vytautas Kamblevičius

Paklaustas, galbūt tai valstiečių pasirinktas kelias į kitų metų spalį vyksiančius Seimo rinkimus, A. Kubilius sakė, kad „čia pralaimėjimas prasideda“.

„Tą jie patys jaučia ir dėl to šitaip kalba“, – valstiečių lyderių pasisakymus vertino A. Kubilius.

Politikas tikino, kad premjero pasisakymas įžeidė daugelį žmonių.

„Tai įžeidžia ne Landsbergį, Kubilių ar Juknevičienę, bet įžeidžia ir politinius kalinius, partizanus, daugelį kitų, kurie kovojo, kentėjo už Lietuvos laisvę“, – kalbėjo buvęs Seimo narys.

Laukia atsiprašymo

DELFI primena, kad TS–LKD lyderis Gabrielius Landsbergis tikisi, kad S. Skvernelis atsiprašys dėl savo pasakytų žodžių.

Tėvynės sąjunga sulaukė ypatingo sveikinimo – iš Sauliaus Skvernelio. Kas paskatino Premjerą žengti tokį žingsnį – man sunku spėti. Galime politiškai vertinti tuos, kurie šiandien yra Seime. Ką jau ten, gali jie ir nepatikti, gali kviesti už juos nebalsuoti. Bet galėtų viena valstybės galvų nepamiršti, kad savo žodžiais pažemina ne tik jam nepatinkantį vieną ar kitą politiką, bet ir visus Tėvynės sąjungos narius: partizanus, tremtinius, politinius kalinius krikščionis demokratus, tautininkus, Nepriklausomybės akto signatarus, Konstitucijos autorius, valstybės vadovus, valstybės tarnautojus“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Landsbergis, kurį citavo ELTA.

Konservatorių lyderis viliasi, kad S. Skvernelis vis dėlto atsiprašys.

Konfliktas išsirutuliojo po to, kai S. Skvernelis interviu TV3 TS–LKD partiją pavadino antivalstybine. Jis tvirtino, kad ši politinė jėga veikia prieš Lietuvą.

„Jūs pasakykite, kada ji veikė už valstybę? Ji daro visus žingsnius, kurie galiausiai nukreipti prieš mūsų valstybę arba visuomenę. Žmonės buvo skurdinami, buvo įvairūs sprendimai, kurie finansinę naštą užkrovė ne vienam dešimtmečiui į priekį, padaryti nesuprantami sprendimai“, – kalbėjo S. Skvernelis.