Teismas pripažino, kad atsakovai mirtinai nukankino Ahmedą al Kheirą Awadhą viename iš žvalgybos tarnybos objektų, ir nuteisė juos mirti pakariant, paskelbė teisėjas Sadokas Albdelrahmanas.

Mokytojas A. al Kheiras Awadhas buvo mušamas ir nukankintas po arešto sausio pabaigoje. Žvalgybos agentai jį areštavo Kasalos valstijoje Sudano rytuose.

Sudaniečiai gatvėse protestavo nuo 2018 metų gruodžio; iš pradžių buvo protestuojama prieš aukštas duonos kainas, bet netrukus demonstrantai ėmė reikalauti autokrato Omaro al Bashiro pasitraukimo.

Prezidentą balandžio mėnesį nušalino kariškiai, bet didžiuliai protestai tęsėsi, kol galiausiai buvo pasiektas kompromisas, pagal kurį rugpjūtį buvo suformuota bendra kariškių ir civilių laikinoji taryba.

Slopinant protestus žuvo mažiausiai 177 žmonės, nurodo tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“, bet protestų judėjimui artimas gydytojų komitetas sako, kad žuvusiųjų yra daugiau kaip 250.

Daugelis žuvusiųjų yra birželio 3-osios žudynių prie armijos būstinės Chartume, kurias vykdė vyrai karine apranga, aukos.