Sveikas maistas spartina ir plaukų augimą

Penkiolika metų grožio srityje dirbanti Natalija Alesk teigia, kad plaukų sveikatą ir grožį labiausiai lemia ne tik teisingai parinkti šampūnai ar kitos plaukų priežiūros priemonės, bet moterų mityba ir gyvenimo būdas.

„Plaukų grožiu reikia rūpintis iš vidaus. Jei trokštate turėti gražius ir sveikus plaukus, pasirūpinkite, kad jūs gautumėte su maistu pakankamai šių vitaminų ir mikroelementų: kalcio, chromo, jodo, geležies, magnio, seleno, kalio, vario, silicio, sieros ir cinko. Puikus šių mineralų šaltinis yra pienas, briuselio kopūstai, įvairūs vaisiai ir daržovės. Sveikas maistas ne tik stiprina plaukus, bet ir spartina jų augimą“, – atsiųstame pranešime spaudai aiškina ekspertė.

N. Alesk įspėja merginas ir moteris, kurios norėdamos sulieknėti dažnai imasi laikytis labai griežtų dietų, kurios sekina organizmą, o dėl to nukenčia ir plaukų būklė.

„Subalansuota visavertė mityba – raktas ne tik į sveikatą, bet ir į gyvybingus, žvilgančius ir sveikus plaukus“, – pataria plaukų stilistė.

Venkite stresų, cigaretės ir kavos

Plaukams kenkia tiek šaltis, tiek karštis. Žiemą patartina moterims nešioti kepurę ar kitokį galvos apdangalą, kad apsaugotumėte plaukus nuo neigiamo šalčio poveikio. Atostogaudamos naudokite apsaugines priemones nuo saulės. Taip pat džiovindamos plaukus džiovintuvu, tiesindamos ar garbanodamos žnyplėmis nepamirškite apsaugos kremo ar purškalo nuo karščio.

Nešukuokite šlapių plaukų, palaukite, kol jie bent šiek tiek pradžius. Suvyniokite plaukus į rankšluostį ir leiskite natūraliai jam sugerti drėgmę. Naudokite geros kokybės plaukų šepetį.

„Stenkitės pailsėti, išsimiegoti ir vengti streso. Sportuokite ir būkite kiek įmanoma ilgiau gryname ore. Nerūkykite ir negerkite daug kavos. Šie paprasti patarimai ne tik apsaugos jūsų plaukus, bet ir pagerins bendrą jūsų sveikatos būklę“, – pataria Natalija.

Leiskite priemones parinkti kirpėjai

Specialistė pataria moterims dėmesingai atsirinkti plaukų priežiūros priemones, šampūnus, kondicionierius, plaukų kaukes. Kokybiškiausias plaukų priežiūros priemones, skirtas tik ekspertams, naudoja prabangesni grožio salonai. Jų nenusipirksi tiesiog prekybos centre.

„Geriausia klausyti savo meistrės, kuri jau pažįsta jūsų plaukus, patarimų dėl plaukų priežiūros. Ji parinks individualiai jums tinkančias ir jūsų plaukus palepinančias priemones“, – pataria N. Alesk, baigusi vieną geriausių pasaulyje „Dolores" akademiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)