Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) taip pat tikisi spartaus pajamų augimo kitais metais, kadangi spalio 20 dieną čia prasidės pasaulinė šešis mėnesius truksianti paroda „Expo 2020“.

Visgi šalis numato 700 mln. JAV dolerių deficitą – ketvirtus metus iš eilės.

Vyriausybė tikisi, kad paroda „Expo 2020“ pritrauks apie 25 mln. lankytojų, kurių dauguma bus iš užsienio.

Prognozuojama, kad įplaukos padidės 25 proc., iki 17,4 mlrd. JAV dolerių.

Dubajus yra vienintelė Persijos įlankos valstybė, nepriklausoma nuo pajamų iš angliavandenilių. Šalies biudžete maždaug 94 proc. pajamų tikimasi gauti iš šaltinių, nesusijusių su naftos gavyba.

Dubajus garsėja savo dangoraižiais, įskaitant aukščiausią pasaulyje pastatą „Burj Khalifa“, tačiau labai svarbus nekilnojamojo turto sektorius nuo 2014 metų patyrė sunkumų.

Praėjusiais metais augimas sulėtėjo iki 1,94 proc. – tai buvo mažiau nei pusė 2017 metais užfiksuoto augimo ir blogiausias rodiklis per dešimtmetį.

Pirmąjį šių metų pusmetį augimas šiek tiek pakilo iki 2,1 proc., tačiau vyriausybė siekia imtis papildomų priemonių, kad būtų skatinamos vartotojų išlaidos ir nekilnojamojo turto rinka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)