Palaikai šeštadienį buvo rasti sudužusiame laivelyje Sado salos krante. Ši sala yra už maždaug 900 km nuo Šiaurės Korėjos, kitoje Japonijos jūros pusėje.

Nustatyta, kad penki žuvusieji yra vyrai, bet kitų dviejų žmonių palaikai smarkiai apirę ir sunku ką nors apie juos pasakyti, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

„Yra buvę panašių atvejų, bet šiais metais pirmą kartą rasta lavonų tokiame sudužusiame laivelyje šioje saloje“, – pridūrė jis.

Pasak pareigūno, ant perpus perlūžusio laivelio medinio korpuso yra korėjietiškų raidžių ir skaičių, bet daugiau nėra jokių požymių dėl žuvusiųjų pilietybės.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad Japonijos policija ir pakrančių sargyba tiria šį atvejį. Įtariama, kad laivelis išplaukė iš Šiaurės Korėjos.

Šiemet mažiausiai 156 įtariami Šiaurės Korėjos žvejybiniai laivai buvo išmesti į Japonijos krantus ar aptikti dreifuojantys Japonijos vandenyse, rašo laikraštis „Yomiuri Shimbun“.

Į Japoniją atneštame laivelyje rasti 7 žmonių palaikai

Pasak ekspertų, kai kurie Šiaurės Korėjos žvejai plaukia toli į jūrą norėdami įvykdyti vyriausybės pavedimus dėl didesnio laimikio. Tačiau jų seni ir prastai aprūpinti laivai dažnai patiria mechaninių ir kitokių problemų, įskaitant degalų trūkumą, o įgulos neturi daug galimybių prisišaukti pagalbos.

Kai kuriuos šių laivų jūra išmeta į Japonijos krantus su žuvusiomis įgulomis. Šalies žiniasklaida juos vadina „laivais vaiduokliais“.

Pernai buvo deportuota 10 Šiaurės Korėjos piliečių, išgelbėtų iš mažyčio medinio laivelio, dreifavusio prie šiaurinių Japonijos krantų.

Spalio mėnesį Japonijos jūroje po susidūrimo su japonų patruliniu laivu nuskendus Šiaurės Korėjos žvejybiniam laivui, buvo išgelbėta maždaug 60 jo įgulos narių.