Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse septintąją vietą užimančios Monako komandos vadovai besibaigiant metams nutarė dar kartą atleisti Leonardo Jardimą.

L. Jardimas treniravo ekipą 2014-2018 metais ir kartą atvedė ją į „Ligue 1“ viršūnę. Praėjusių metų spalį jo postą perėmė Thierry Henry, tačiau šių metų sausį portugalas „Monaco“ vairą susigrąžino.

Šį sezoną L. Jardimo auklėtiniai Prancūzijos čempionate iškovojo 8 pergales, 4 kartus sužaidė lygiosiomis ir 6 kartus pralaimėjo. Nuo pirmojo trejeto „Monaco“ atsilieka 5 taškais, o nuo lyderių PSG – net 17.

Naujasis Monako klubo strategas R. Moreno buvo ilgametis Ispanijos rinktinės stratego Luiso Enrique bičiulis ir asistentas. Jie kartu dirbo „AS Roma“, „Celta“ ir „Barcelona“ komandose.

R. Moreno talkino L. Enrique ir Ispanijos rinktinėje, o kai šių metų viduryje pastarasis dėl dukros ligos atsistatydino, ilgametis jo asistentas tapo vyriausiuoju nacionalinės komandos treneriu.

R. Moreno vadovaujama rinktinė užtikrintai baigė Europos čempionato atrankos turnyrą, tačiau po paskutiniųjų rungtynių lapkritį specialistui buvo parodytos durys, nes sugrįžti nusprendė po dukros mirties atsigavęs L. Enrique.

Ispanijos futbolo federacijos veiksmais nepatenkintas R. Moreno mėgino protestuoti ir federacijos vadovus įtikinti, jog yra tinkamas vadovauti rinktinei Europos čempionate, tačiau sprendimas pakeistas nebuvo.

Vėliau R. Moreno bandė prašyti vietos L. Enrique trenerių štabe, tačiau pastarasis savo buvusį bičiulį apkaltino išdavyste bei pareiškė nenorintis turėti tokių žmonių savo aplinkoje.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją