Tik 82-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis 43-ejų D. Labanauskas aštuntfinalyje 4:2 eliminavo 55-erių anglą Steve'ą Beatoną (PDC-25).

Sėkmingiau startavęs D. Labanauskas dukart pirmavo, bet dukart leido varžovui ir lyginti rezultatą. Vis dėlto lietuvis sėkmingai pasirodė penktame ir šeštame setuose bei juos laimėjęs pateko tarp aštuonių geriausių pasaulyje.

Laimėtojui atiteko 50 tūkst. svarų sterlingų (58,67 tūkst. eurų), o ketvirtfinalyje jis susitiks su geriausiu planetos žaidėju Michaelu van Gerwenu. Olandas aštuntfinalyje 4:0 sutriuškino anglą Stepheną Buntingą (PDC-17).

Lietuviui pralaimėjęs S. Beatonas yra 1996 metų BDO organizacijos pasaulio čempionas. 2009 metais jis tapo PDC organizacijos Europos vicečempionu.

Aštuntfinalį pralaimėjusiam veteranui atiteko 35 tūkst. svarų sterlingų (41,05 tūkst. eurų).

D. Labanausko patekimas į ketvirtfinalį yra geriausias rezultatas Lietuvos smiginio istorijoje. Nė vienas mūsų šalies sportininkas iki šiol nebuvo pasiekęs ir aštuntfinalio.

Bendrą pasaulio čempionato prizų fondą sudaro 2,5 mln. svarų sterlingų (2,93 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)