Programinės įrangos kūrėjas

Kas yra telefone veikiančios programėlės? Tai – programinė įranga. Kas yra kasdien naudojamos darbo efektyvumą didinančios programos? Tai – taip pat programinė įranga. Turbūt nė viena pramonės šaka šiandien neapsieina be programinės įrangos, o ją juk reikia kurti ir rūpintis, kad ji veiktų. Kaip tik tai ir daro programinės įrangos kūrėjai – kuria bei modeliuoja įvairias programas ir pasirūpina, kad jos veiktų be trikčių, rašo Thejobnetwork.com.

Remiantis JAV darbo departamento skyriaus „Bureau of Labor Statistics“ pateikta statistika, programinės įrangos kūrėjų metinių pajamų vidurkis – 105 590 dolerių (94 490 Eur).

Statistikos sudarytojas

Bet kurioje įmonėje sprendimai priimami atsižvelgiant tam tikrus duomenis, kurių šiaip jau – begalė, todėl žmonės, gebantys surinkti tuos duomenis ir paversti juos prasmingomis strategijomis ir prognozėmis, tolydžio vis labiau vertinami. Statistikos sudarytojai analizuoja skaičius, vadovaudamiesi matematine ir statistine metodika, o jų pateiktos išvados padeda įmonių vadovams aiškintis ir spręsti problemas bei priimti perspektyviausius sprendimus.

Statistikos sudarytojų metinių pajamų vidurkis – 88 190 dolerių (78 919 Eur).

Gydytojo padėjėjas

Jei jus domina sveikatos apsaugos sektorius, tačiau ne medicinos mokykla, žinokite, kad susirasti puikiai apmokamą darbą tikrai pavyks. Tarkim, gydytojų padėjėjai yra medikai profesionalai, dirbantys su gydytojais, slaugos darbuotojais ir kitu sveikatos priežiūros sričiai priskiriamu personalu ir padedantys teikti pacientams būtinas paslaugas. Gydytojų padėjėjai apžiūri pacientus, diagnozuoja ligas, nustato sužeidimų būklę, suteikia pagalbą, vykdo imunizaciją, teikia pacientams informuoją ir patarimus, skiria vaistus ir vykdo begalę kitų didelės atsakomybės reikalaujančių užduočių.

Gydytojų padėjėjų metinių pajamų vidurkis – 108 610 dolerių (97 192 Eur).

Dantisto kabinetas

Odontologas

Odontologija nėra jautruolių ir lepių karjeros kelias, bet šiaip odontologo darbas yra puikus su sveikatos apsauga susijęs užsiėmimas, kurį drąsiai gali rinktis tam tikromis savybėmis pasižymintis žmogus. Dantų gydytojai nustato ir šalina problemas, susijusias su dantų, dantenų ir kitų burnos sričių sveikata.

Odontologų metinių pajamų vidurkis – 156 240 dolerių (139 815 Eur).

Slaugytoja

Su anesteziologu dirbantis bendrosios praktikos slaugytojas

Įvairių specializacijų slaugos darbuotojai dabar itin paklausūs, ypač jei turi patirties kokioje nors specifinėje srityje. Anesteziologo padėjėjas laikomas aukštesnio rango bendrosios praktikos slaugytoju, leidžiančiu pacientams anestetikus prieš operaciją (arba kokią nors kitą medicininę procedūra), jai vykstant ir vėliau. Tokie darbuotojai dirba su anesteziologais, bendrosios praktikos slaugytojais ir kitais į pacientų priežiūros komandą įeinančiais medikais. Jie rūpinasi, kad pacientai justų kuo mažiau skausmo arba visai jo nejustų

Su anesteziologu dirbančio bendrosios praktikos slaugytojo metinių pajamų vidurkis – 113 930 dolerių (101 953 Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)