Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad iš vyro (gim. 1987 m.) buvo paimta 100 pakelių cigarečių „NZ GOLD“ bei virš 30 rūšių įvairių alkoholinių gėrimų – daugiau nei 200 vnt. įvairių talpų alkoholinių gėrimų (alaus, brendžio, viskio, putojančio vyno, vyno, degtinės, sidro).

Dėl šio įvykio pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką). Priklausomai nuo paimtų prekių vertės už šį pažeidimą gresia bauda nuo 40 iki 6 000 eurų su nelegalių prekių konfiskavimu.

Keletą dienų prieš tai, Kaune, Balbieriškio g., Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro policijos komisariato pareigūnai pastebėjo moterį (gim. 1950 m.), kuri anksčiau bausta už kontrabandinių cigarečių laikymą ir realizavimą, besinešančią maišelyje 69 vnt. cigarečių pakelių „Fest“ ir 120 vnt. cigarečių pakelių „NZ Gold“ (su Baltarusijos Respublikos banderolėmis). Moters namuose pareigūnai aptiko dar 20 vnt. cigarečių pakelių „NZ GOLD“.

Moteris pažeidė Lietuvos Respublikos Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo 14 str. 4 d. Jos atžvilgiu taip pat pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str.

Pareigūnai primena, kad ir toliau bus aktyviai organizuojamos priemonės, kuriomis siekiama išsiaiškinti bei realizuoti turimą informaciją apie asmenis, galimai užsiimančius tokia veikla. Taip pat primenama, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)