Apie tai pats A. Lukašenka pasakojo interviu radijui „Echo Moskvy“. „Jis yra Vladimiro Vladimirovičiaus [Putino] draugas. Jis dažnai man sako: „Štai, matai, kaip turi elgtis prezidentas!” Aš paklausiu, kaip jis turėtų elgtis. O jis atsako: „Pažvelk į Vladimirą Vladimirovičių“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Jo teigimu, paskutinio susitikimo su V. Putinu metu Sočyje 15-metis Nikolajus nutarė žaisti ledo ritulį Rusijos prezidento penkete, rašo rbc.ru.

„Nežaisiu ledo ritulio tavo penkete – būsiu su Vladimiru Vladimirovičiumi. O Putinas jam atsakė: „Kolia, neskubėk“, – situaciją nupasakojo A. Lukašenka, pridūręs, kad Nikolajus V. Putiną pažįsta nuo dvejų metų ir laiko jį draugu.

Baltarusijos prezidentas taip pat pasakojo, jog jo jaunėlį sūnų Kinijoje vadina „mažuoju princu“ ir jis užkariavo Kinijos vadovo, šalies komunistų partijos generalinio sekretoriaus Xi Jinpingo ir jo žmonos simpatijas.

Atsakydamas į „Echo Moskvy“ vyriausiojo redaktoriaus Aleksejaus Venediktovo klausimą apie santykius su jauniausiuoju sūnumi, A. Lukašenka pareiškė, kad Nikolajus yra didžiausias jo kritikas.

„Su juo paprasta, jis nuo dvejų metų perprato visą mano darbą. Ir nors iš šono gali atrodyti, kad jis smarkiai su manimi kovoja ir kritikuoja, iš tiesų jis mane supranta“, – aiškino A. Lukašenka.

Be to, Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad sūnui savo likimo nelinki. „Būti prezidentu dešimtajame dešimtmetyje ir dabar – du labai skirtingi dalykai“, – sakė A. Lukašenka.

A. Lukašenka turi tris sūnus: Viktorą, Dmitrijų ir Nikolajų. 44-erių Viktoras dirba prezidento padėjėju nacionalinio saugumo srityje. 39-erių Dmitrijus tarnavo elitinėse pasienio pajėgose – kovojo su kontrabanda ir nelegalia migracija. Nuo 2006 metų jis yra Baltarusijos nacionalinio olimpinio komiteto narys.

Jauniausias sūnus Nikolajus nuo 2008 metų lydi A. Lukašenką į viešus renginius. Yra žinoma, kad berniukas mėgsta groti pianinu, žaisti ledo ritulį, jam taip pat patinka biatlonas ir slidinėjimas.