Šie paprasti, nebrangūs ir veiksmingi triukai padės pašalinti aliejų, dėmes ir sudegusį maistą, atsikratyti nemalonaus kvapo. Tai padės jums įveikti nešvariausią prietaisą virtuvėje.

Naudokite indaplovių tabletes

Indaplovių tabletės daro stebuklus, pašalindamos prilipusį maistą nuo puodų, keptuvių ir stalo įrankių. Jos gali atlikti tą patį darbą ir jūsų orkaitėje. Perpjaukite indaplovės tabletę ir pusę jos pamirkykite šiltame vandenyje. Po to įtrinkite tabletę ant maisto dėmių ant savo orkaitės durelių ir pamatysite, kad sudegusieji riebalai lengvai nusiplauna. Nuvalykite paviršių švariu šlapiu rankšluosčiu.

Viryklė

Padės ir automobilio vaškas

Nešvari kaitlentė yra negražu ir visa virtuvė gali atrodyti nešvari ir apleista. Naudodami nedidelį kiekį automobilių vaško ant savo viryklės, galėsite išvalyti susikaupusius riebalus. Užtepkite ploną sluoksnį, palikite kurį laiką ir tada nuvalykite. Nesijaudinkite, jei liko nešvarumų. Norėdami išvalyti keraminę kaitlentę, paruoškite kepimo sodos ir šilto vandens pastą. Patrinkite paviršių, tada nuvalykite minkštu rankšluosčiu. Jei turite nuvalyti plieno paviršių, galite jį tiesiog nupurkšti šilto vandens ir kelių lašų baliklio mišiniu. Palikite per naktį, tada nuvalykite ir nuplaukite šiltu muiluotu vandeniu.

Nepamirškite eterinių aliejų

Visi mes susidūrėme su šiuo paradoksu, skanūs patiekalai, kuriais visi mėgaujasi, paprastai palieka labiausiai užsispyrusį ir sunkų kvapą, ilgas dienas tūnantį jūsų orkaitėje ir virtuvėje. Jei ruošėte ypač aštrų maistą, pavyzdžiui, žuvį ar aštrią mėsą, blogo kvapo galite atsikratyti naudodami citrusinių vaisių aliejų (veiks bet koks kitas eterinis aliejus, naudokite savo mėgstamą). Kelis lašus esencijos įpilkite į nepralaidų dubenį, užpilkite vandeniu. Įdėkite mišinį į šaltą orkaitę, tada įjunkite ir valandą lėtai šildykite skystį. Išjunkite šilumą ir atidarykite duris, tačiau palikite dubenį viduje, kol prietaisas atvės. Jūsų orkaitė bus kvepianti.

Orkaitė

Aliejų valykite aliejumi

Tai skamba keistai, tačiau galite naudoti aliejų, kad efektyviai pašalintumėte riebalų nuosėdas ir purslus nuo orkaitės gaubto. Ši technika netgi palengvins prietaiso valymą kitą kartą. Ant minkšto popierinio rankšluosčio užlašinkite kelis lašus alyvuogių ar kito augalinio aliejaus ir atsargiai įtrinkite riebalų dėmes. Tai yra vienas iš lengviausių būdų valyti orkaitės gaubtą nenaudojant cheminių valymo priemonių. Nuvalykite gaubtą minkštu skudurėliu ir patrinkite alkoholiu.

Po ranka – senas dantų šepetėlis

Visada laikykite po ranka keletą senų dantų šepetėlių. Jie yra pagrindinė priemonė nuvalyti dėmes sunkiai pasiekiamose vietose. Dantų šepetėlio šeriai yra minkštesni nei kitų šepetėlių ir leis jums atsipalaiduoti bei nušveisti įsisenėjusias dėmes nepažeidžiant prietaiso paviršiaus. Pamerkite dantų šepetėlį į pasirinktą valymo produktą ir švelniai nuvalykite dėmes ir sudegusį maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)