Policijos atstovas spaudai Kwok Ka-chuenas žurnalistams sakė, kad šie asmenys buvo sulaikyti nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Tarp jų yra 92 moterys ir nepilnamečiai.

Nuo protestų pradžios iš viso buvo sulaikyta beveik 7 tūkst. žmonių, daugelis jų – studentai.

Protestuotojai, dalis kurių vilkėjo Kalėdų Senelio kostiumus, šventiniu laikotarpiu dalyvavo susirėmimuose su policija. Panašu, kad prieš pusmetį prasidėję protestai tęsis ir ateinančiais metais.

Kwok Ka-chuenas pasmerkė protestuotojus už, anot jo, atakas prieš paprastus piliečius prekybos centruose bei restoranuose, taip pat vandalizmo aktus prieš viešosios infrastruktūros objektus, įskaitant metropoliteno stotis, bankus ir elektros tinklus.

„Jų planas yra užčiaupti visus, kurie turi kitokią nuomonę, ir terorizuoti visuomenę. Visi, nepritariantys jų smurtui, sulauks smurto“, – sakė policijos atstovas.

Juodai apsirengę protestuotojai daužė parduotuvių vitrinas, o policija tramdė juos ašarinėmis dujomis ir areštais.

Honkongą jau pusę metų krečiantys didžiuliai protestai aptemdė stabilumu garsėjusio tarptautinio finansų centro reputaciją bei įstūmė jį į nuosmukį.

Šios Kinijos pusiau autonominės teritorijos prekybos centrai tapo įprastomis protesto vietomis, demonstrantams stengiantis sukelti ekonominę sumaištį ir spausti Pekino politiką palaikančius miesto vadovus.

Praėjusį mėnesį smurtas ir protestai kiek nuslopo, demokratiją remiantiems kandidatams užtikrintai laimėjus vietos tarybos rinkimus. Tačiau Honkongo vyriausybei ir Pekinui atsisakius suteikti naujų nuolaidų, kalėdiniu laikotarpiu mitingai ir susirėmimai vėl įsiplieskė.

Kalėdiniai neramumai sustiprino susirūpinimą dėl Naujųjų metų šventinio laikotarpio ir Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių, kurie bus švenčiami sausio pabaigoje. Ir ankstesniais metais šiuo laikotarpiu Honkonge būta neramumų ir smurto proveržių.