Trečiadienį socialiniuose tinkluose pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti trys kaukėti vyrai, tvirtinantys, kad surengė ataką keršydami už „išpuolį prieš Brazilijos žmonių tikėjimą“.

Dviejų minučių trukmės vaizdo įraše taip pat matyti, kaip keli asmenys uždega Molotovo kokteilius ir sviedžia juos į pastatą.

Ataka, per kurią žmonės nenukentėjo, buvo surengta antradienį vakare humoro trupės „Porta dos Fundos“ studijoje. Šios trupės 46 minučių filmą „Pirmasis Jėzaus gundymas“ („A Primeira Tentação de Cristo“) gruodžio 3 dieną parodė internetinės televizijos platforma „Netflix“.

Šioje satyrinėje komedijoje vaizduojama, kaip Jėzus po 40 dienų dykumoje sugrįžta į namus su savo vaikinu Orlando, kai Marija ir Juozapas planuoja jo 30-ojo gimtadienio šventę.

Šis filmas papiktino daugelį tikinčiųjų. Šimtai tūkstančių žmonių pasirašė peticiją, reikalaujančią jį pašalinti.

Brazilijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro sūnus parlamentaras Eduardo socialiniame tinkle „Twitter“ sukritikavo šią juostą.

„Tikime žodžio laisve, tačiau ar iš tikrųjų verta pulti 86 proc. šalies gyventojų tikėjimą?“ – rašė jis.

Vaizdo įraše matomi kaukėti vyrai laiko iškėlę XIX amžiaus Brazilijos imperijos vėliavą, taip pat vėliavą su vienos praėjusio amžiaus 4-o dešimtmečio ultradešiniųjų politinės partijos simbolika.

„Tiriamos visos versijos“, – žurnalistams sakė policijos atstovas.

Policija identifikavo užpuolikų mašinos bei motociklo registracijos numerius ir sakė, kad kaukėtos grupės vaizdo įrašas „atitinka“ įvykdytą nusikaltimą.

„Porta dos Fundos“ narys Joao Vicente de Castro žurnalistams sakė, kad šis incidentas yra „ataka prieš žodžio laisvę“.

2012 metais įkurta „Porta dos Fundos“ šįmet pelnė „Oskaro“ atitikmeniu televizijos pasaulyje laikomą tarptautinį „Emmy“ apdovanojimą už savo 2018-ųjų Kalėdų komediją „Paskutinės pagirios“ („Especial de Natal: Se Beber, Não Ceie“).