Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene linki šventiniu laikotarpiu žvelgti į svetimą žmogų artimojo akimis.

„Štai ir sulaukėme to nuostabaus momento, kuomet kaip upeliukai iš įvairių pasaulio ir Lietuvos kampelių susibėgome į tai, ką turime brangiausio, – savo šeimas. Kūdikėlio Jėzaus gimimo akivaizdoje vienas kitą stipriai apkabinome, priglaudėme prie širdies, paglostėme akimis. Prie bendro stalo dalinomės kalėdaičiais. Ir mažas, ir didelis, ir stiprus, ir pavargęs – sustojome ties tuo, kas yra amžina ir nedaloma“, – sakoma prezidento ir pirmosios ponios sveikinime.

„Pasiimkime šią nuotaiką ir į 2020 metus. Pažvelkime į svetimą žmogų artimojo akimis, nusišypsokime nuliūdusiam, padėkime suklupusiam, suteikime vilties nebetikinčiam“, – ragina valstybės vadovas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo ruožtu kviečia įvertinti prabėgusius metus ir planuoti naujus siekius.

„Tik Jūsų pasitikėjimas savimi ir esančiu šalia veda į priekį visą mūsų šalį. Pasitikėdami ir būdami drauge, mes visada esame stipresni. Linkiu, kad šio vakaro šventinė šviesa įkvėptų ryžto naujoms Jūsų viltims. Linkiu, kad Jūsų namuose ir mintyse pasklistų ramybė. Tegul Jūsų žiemos šventės būna prasmingos“, – teigiama parlamento vadovo sveikinime.

Apžvelgdamas prabėgusius metus premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jie nebuvo lengvi, tačiau buvo rasti geriausi sprendimai.

„Daug diskutavome, sprendėme sudėtingas įsisenėjusias problemas, ieškojome geriausių sprendimų ir, tikiu, kad juos radome. Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žmonėms už kasdienį sąžiningą darbą, už dideles pastangas stiprinti mūsų Tėvynę, kurti klestinčią, atvirą ir tolerantišką Lietuvą“, – tvirtinama Vyriausybės vadovo sveikinime.

Kalėdų proga jis linkėjo „to, kas gyvenime svarbiausia, – paprasto žmogiškumo, pagarbos, atjautos, mokėjimo atsiprašyti ir gebėjimo atleisti“.

„Artimųjų palaikymas yra vienas pagrindinių gyvenimo ramsčių. Tad linkiu Jums santarvės, pilnatvės ir ramybės Jūsų namuose visus metus“, – sako S. Skvernelis