Sudėtingiausia situacija susiklosčiusi pagrindinėse miesto arterijose: Geležinio Vilko gatvėje, Konstitucijos prospekte ir T. Narbuto gatvėje, Kareivių, Ozo, Žalgirio gatvėse.

Internautai praneša, kad avarija sutrikdė eismą už prekybos centro „Ikea“, čia „Mercedes-Benz“ užlėkė ant šaligatvio ir atsitrenkė į stulpą.

Apie eismo įvykį pranešama ir prie Petro ir Povilo bažnyčios. Čia kelio nepasidalijo dviejų automobilių vairuotojai, užėmę vieną eismo juostą. Kaip praneša feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ nariai, avarijos dalyviai nesusitaria, kieno kaltė, tad patraukti transporto priemonių neskuba.

Iš viso Vilniaus Eismo valdymo centras praneša, kad sostinėje 15 valandą buvo užfiksuoti 8 eismo įvykiai, sutrikdę transporto judėjimą. Didžioji dalis įvykių kilo ten, kur eismas intensyvesnis, sudėtingiau išvažiuoti iš automobiliais užstatytų teritorijų.

Jei galite, nevažiuokite

Policijos pareigūnai primena, kad intensyvaus eismo sąlygomis patariama nevažiuoti nuosavais automobiliais, o naudotis viešuoju transportu.

Jei, visgi, važiuojama savu automobiliu, primenama, kad vairuotojai turėtų laikytis dešinės kelio pusės, be reikalo nekeisti eismo juostų, „nenardyti“ iš vienos į kitą.

Taip pat nurodoma, kad vairuotojai privalo nevažiuoti į sankryžą ir jos neblokuoti, jei joje ar už jos yra kliūtis. Daugelyje sankryžų sostinėje geltonais „tinklais“ pažymėta sankryžos dalis, kuri privalo būti laisva. Už šių Kelių eismo taisyklių pažeidimą numatoma administracinė atsakomybė ir bauda.

Tuo atveju, jeigu vairuotojas pakliuvo į eismo įvykį, ir pastarojo aplinkybės aiškios, prašoma kuo greičiau nusifotografuoti avarijos vietą, pasižymėti detales, ir transporto priemones patraukti nuo važiuojamosios kelio dalies, kad nebūtų blokuojamas eismas kitiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)