Kaip rašo tinklalapis babygaga.com, rytinis pykinimas vargina net 80 proc. nėščiųjų. 60 proc. moterų patiria vėmimą. Štai 10 dalykų, kurių apie rytinį pykinimą daugelis nežino.

1. Pykina ne visada rytais

Nepaisant pavadinimo, rytinis pykinimas gali jus užklupti bet kuriuo paros metu. Gali pykinti dieną, vakare ar net naktį.

2. Vienu metu ir pykina, ir valgyti norisi

Ar tu alkana? Bet kartu ir pykina? Sveika prisijungusi prie nėštukių. Blogiausia, kad nežinote, ar pykina dėl to, kad esate nėščia, ar dėl to, kad norite valgyti. Deja, tai sudėtingas procesas ir gali sukelti didžiulį stresą. Norėdami palengvinti savijautą pabandykite gerti pipirmėčių arbatos.

3. Pykinimas gali trukti visą nėštumą

Rytinis pykinimas ne tik trunka visą dieną, bet gali trukti ir visą nėštumą. Daugeliui jis trunka iki antrojo trimestro. Bet kai kurios moterys teigia, kad jas pykina iki pat gimdymo ir net porą dienų po to.

4. Viskas turi aitrų kvapą

Vienas blogiausių dalykų, susijusių su nėštumu, yra tas, kad kiekvienas dalykas tampa itin kvapnus. Uoslės pojūtis nėštumo metu yra gerokai padidėjęs. Jūs galite užuosti viską dešimt kartų geriau nei paprastai, o tai ne visada yra geras dalykas.

5. Pykinti gali ir partnerį

Tikėsite ar ne, bet tai iš tikrųjų egzistuoja. Partneris ima jausti tuos pačius simptomus kaip jūs, kol esate nėščia. Tiesą sakant, jūsų partneris taip pat gali kentėti dėl hormonų lygio pokyčio, taip pat dėl padidėjusio svorio.

6. Beskonis maistas yra geriausias

Duona, traškučiai ir bulvės yra neutraliausias pasirinkimas tuomet, kai jus pykina.

7. Pykina, bet galite nevemti

Kai žmonės kalba apie rytinį pykinimą, jie paprastai tikisi daug vėmimo. Tačiau ne visos vemia. Deja, daugumos moterų tas neguodžia, nes geriau jau išsivemti, nei kentėtis nuolatinį pykinimą.

8. Pailsėkite

Reikia pripažinti, kad po savaičių ir savaičių rytinio pykinimo jūs neatrodote puikiai, tad nustokite nerimauti ir verčiau skirkite laiko poilsiui.

9. Pykinimas nepasako apie vaiko lytį

Nepaisant to, ką kai kurie žmonės gali jums pasakyti, jūsų rytinis pykinimas nenurodo jūsų kūdikio lyties. Kai kurie tiki, kad kuo stipresnis rytinis pykinimas, tuo didesnė tikimybė susilaukti mergaitės. Tačiau moksliškai tai nėra įrodyta.

10. Citrinos, citrinos ir dar kartą citrinos

Citrina iš tiesų yra geriausia priemonė nuo rytinio pykinimo. Viskas, ką jums reikia padaryti, įdėti porą skiltelių citrinos su medumi į šiltą vandenį ir išgerti. Gal pykinimas ir neišnyks, bet savijauta palengvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)