Remiantis pranešimu, armijos bazėje Kaliningrado srityje esančiame Gumbinės (Gusevo) mieste tankistai surengė technikos valdymo ir šaudymo pratybas, kuriose dalyvavo per 100 karių ir 30 tankų Т-72B3.

„Pasirengimo pratyboms ir jų metu ypatingas dėmesys buvo skirtas šiuolaikinių karinių konfliktų patirčiai realizuoti, įskaitant įgūdžius, kurių armijos korpuso kariai įgijo komandiruočių į Sirijos Arabų Respubliką metu“, – pranešime nurodė Baltijos laivynas.

Anksčiau apie 11-ojo armijos korpuso karių dalyvavimą operacijoje Sirijoje nebuvo skelbiama.

Kaliningrado 11-asis armijos korpusas buvo suformuotas 2016 metų balandį ir yra Baltijos laivyno sausumos pajėgų dalis. Šis korpusas tapo 11-osios jungtinės kariuomenės, kuri sovietmečiu buvo dislokuota Kaliningrado srityje, įpėdiniu. Šiuo metu korpusą sudaro motorizuotų pėstininkų, artilerijos, raketiniai junginiai bei kariniai daliniai, materialinio ir techninio aprūpinimo, kiti daliniai.

Rusijos kariuomenė operaciją Sirijoje vykdo nuo 2015 metų rugsėjo 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)