Šio trijų aukštų pastato gyventojai tikriausiai naudojosi viryklėmis butams šildyti. Pirmame aukšte kilus gaisrui ir name pasklidus tirštiems dūmams kai kurie viršutinių aukštų gyventojai iššoko pro langus.

Gyventojai tyrėjams sakė, kad namas buvo nešildomas ir kad jie pabudo maždaug 4 val. ryto nuo daužymo į duris.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai ėmė teikti pagalbą sužeistiesiems ir kopėčiomis gelbėjo žmones, kurie rengėsi šokti pro langus ar jau buvo pakibę pastato išorėje, sakė ugniagesių departamento atstovas Timas Szymanski (Timas Šimanskis). Pasak jo, kritimas iš 4,9 m ar didesnio aukščio gali būti mirtinas.

Dauguma sužeistųjų apsinuodijo dūmais, bet yra ir tokių, kuriems lūžo kaulai, sakė T. Szymanski.

Miesto laikraštis „Las Vegas Review-Journal“ pranešė, kad iš namo iš paklodžių surišta virve leidosi pirmą trimestrą nėščia moteris, kuri neišsilaikė ir nukrito. Jai skilo daug kaulų, bet jos vyras sakė, kad, medikų teigimu, vaisiaus širdelė atrodo plakanti stipriai.

Trys žuvę žmonės buvo surasti bute, kuriame kilo gaisras, nurodė T. Szymanski.

Malinda Mier, prisistačiusi viena iš pastato savininkų, žurnalistams sakė liūdinti dėl gaisro, bet nenurodė, ar pastatas buvo šildomas.

Meteorologas Chrisas Outleris sakė, kad anksti sekmadienį oro temperatūra Las Vegase buvo 4,4 Celsijaus laipsnio.

Šeštadienio gaisras turbūt yra daugiausiai aukų pareikalavusi tokio pobūdžio nelaimė Las Vegaso rajone nuo 1980 metų, kai per gaisrą viešbutyje „MGM Grand Hotel“ žuvo 87 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 700 žmonių.