Štai 9 daiktai, kurių nereikėtų laikyti po lova.

Labai sunkūs daiktai

Jei po lova bandysite pakišti sunkius daiktus, jie gali subraižyti grindis.

Stalčiai be ratukų

Jei stalčiai be ratukų, jie taip pat gali subraižyti plikas grindis, kai juos trauksite iš palovio. Jei daiktų laikymo dėžės be ratukų, galite ant jų dugno užklijuoti veltinio padukus.

Drabužiai ne vakuuminiame maiše

Iš esmės, drabužius ir patalynę visuomet reikėtų laikyti sandariuose maišuose ar dėžėse. Paprasta taisyklė: rinkitės ilgas, žemas plastikines dėžes, kurios atsidaro iš viršaus – iš abiejų pusių. Juk nenorite, kad ant nesezoninių drabužių kauptųsi dulkės.

Stori megztiniai ir striukės

Jei stori šaltojo sezono drabužiai laikomi ne vakuuminiame maiše, jie ko gero užima per daug vietos palovyje. Suprantama, kad jūs jų nenorite visą laiką laikyti spintoje, tačiau vis dėlto geriau juos laikyti suspaustus maiše.

Tuščias lagaminas

Lagaminus geriau laikyti ne miegamajame... nebent juose laikote kitus daiktus.

Dažnai naudojami daiktai

Kam laikyti dažnai naudojamus batus ar drabužius po lova, jei norėdami juos ištraukti, kaskart turėsite nepatogiai pasilenkti? Geriau jau laikykite juos spintoje, drabužinėje ar komodoje.

Daiktai, apie kuriuos lengva pamiršti

Laikyti po lova puikiausiai tinka tokius daiktus, kaip šventinės dekoracijos ir sezoniniai drabužiai, kuriuos išsitraukiame bent kelis kartus per metus. Tačiau nereikėtų šios erdvės paversti dar viena juodąja skyle! Jei jūs šių nenaudojamų daiktų nematote dažnai, didelė tikimybė, kad apie juos apskritai pamiršite, ir jie tik kaups dulkes ir užims vietą.

Patalynė (arba daiktai, kurių jums gali prireikti vėlai vakare)

Jei gyvenate dviejų aukštų bute arba jei po jumis gyvena kaimynai, prireikus, pavyzdžiui, vėlai vakare ar naktį išsitraukti kokį daiktą iš stalčiaus, sukelsite didelį triukšmą ir trukdysite ilsėtis po jumis gyvenantiems žmonėms.

Nostalgiją keliantys daiktai

Jei nerimaujate dėl neigiamos energijos savo kambaryje, nelaikykite po lova nostalgiją keliančių dokumentų, nuotraukų, suvenyrų ar senų drabužių. Fengšui filosofijoje tikima, kad tokie daiktai gali pernelyg sustiprinti emocijas ir sutrikdyti miegą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)