Penktadienį, gruodžio 13-ąją, Chelmsfordo Karūnos teismas paskelbė nuosprendį 33 metų Markui Gable’ui ir jo partnerei Jessicai Fry (27 m.). Bylos nagrinėjimo metu įrodyta, kad porelė seksualiai išnaudojo vaikus siekiant lytinio pasitenkinimo.

Kratos metu vyro namuose aptiktas vaizdo įrašai, kuriuose jis užfiksuotas išnaudojantis kūdikį, vėliau rasta daugiau nuotraukų ir įrašų, kuriuose jis prievartauja vaikus.

Netrukus paaiškėjo, kad jų autorė Jessica Fry, moteris taip pat užfiksuota mažiausiai viename įraše nusikaltimo metu.

Niekingi poros darbai į dienos šviesą išlindo šių metų pavasario pabaigoje, spėjama, kad jie tęsėsi mažiausiai 2 metus.

„Jie yra pavojingi ir metodiškai veikę pedofilai. Vyras ir moteris veikė išvien ir siekė išnaudoti itin mažus vaikus, nusikaltimus fiksavo kamera ir kaupė nuotraukas bei vaizdo įrašus dėl savo pačių pasitenkinimo.

Nusikaltimai, kuriuos kaltinamieji įvykdė, yra siaubingi. Seksualinė prievarta žmogaus atžvilgiu yra bjauri, bet kai ji naudojama prieš vaikus, tai sunkiai įsivaizduojama.

Šie žmonės yra pavojingi visuomenei, todėl prašiau juos įkalinti kaip įmanoma ilgesniam laikotarpiui“, – kalbėjo bylą tyręs Essexo policijos detektyvė Jeanine Atkins-Calver.

Markas Gable’as pripažintas kaltu dėl 3 vaikų prievartavimo, taip pat dėl neteisėtų vaizdų fiksavimo. Jis už grotų pasiųstas 11 metų, pasibaigus šiai bausmei vyras dar 8 metus bus atidžiai stebimas ir kontroliuojamas.

Jessica Fry prisipažino dėl 2 prievartavimo atvejų, išnaudojamų vaikų fotografavimo bei filmavimo bei šių vaizdų platinimo. Moteriai skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Abu nuteistieji iki gyvenimo pabaigos bus įtraukti į seksualinių nusikaltėlių registrą.